Donal Trump İle Elon Musk Buluşması

Amerika Birleşik Devletleri'nde başkan adayı Donal Trump ile ünlü yatırımcı Elon Musk, 2 saat süren "Donald J. Trump & Elon Musk Space Sohbeti"nde buluştu. Peki ne konuştular?

X Space’de dün akşam “siber saldırılardan” veya teknik yetersizlikten dolayı 50 dakika gecikmeli başlayan sohbet; aynı anda 1,3 Milyon dinleyiciye, yayın boyunca 50 Milyon küsür dinleyiciye ulaştı. Elon Musk daha çok ev sahipliği üstlendiğinden midir nedir oldukça az konuştu, Musk’ın sorularına karşı Trump her zaman ki gibi döktürdü. Trump'ın konuşmalarından öne çıkanlar:

"Putin, İran’dan petrol almamak konusunda “mümkün değil” dedi, ben “mümkün” dedim ve benim dönemimde Rusya İran’dan petrol almadı. Benzer şeyi Çin’e de yapmıştım “ya onları seçersin ya da ABD’yle ticaret yapmanı keserim.”

"HEPSİ BURAYA GELDİ"

"Başa geldiğimde ABD tarihindeki en büyük sınır dışı gerçekleşecek. Kaçak gelenlerin hepsini sınır dışı edeceğim. Latin Amerika’daki bazı ülkelerde suç oranı yüzde 50-yüzde 70 azalmış neden çünkü hepsi buraya geldi."

"Kuzey Kore topraklarında yürümüş olan tek başkan benim."

"Dünya Oyuncuları Kamala’yı ciddiye almaz, ben hepsini çok iyi tanıyorum ve hepsiyle aram çok iyi bir tek beni ciddiye alırlar."

"UTANÇ VERİCİ"

"Afganistan’dan giderken bıraktığımız silahları şimdi Afganistan’ın başka yerlere satıyor olması bizim adımıza utanç verici."

"Biliyorsunuz, dört yıl önce, beş yıl önce, insanlar çok para biriktiriyordu. Bugün, tüm o parayı kullanıyorlar ve sadece yaşamak için borç alıyorlar. Bu korkunç bir şey oluyor."

Cumhuriyetçi başkan adayı, Harris ve aday arkadaşı Vali Tim Walz'ı "radikal" ilericiler olarak nitelendirerek, seçmenleri ülkenin onların liderliğinde "tehlikeli" olacağı konusunda uyardı.

Trump’ın son söylemi “She’s Far Left Radical Lunatic” oldu.