Donald Trump Aslında Göğsünden mi Vuruldu?

Amerika Birleşik Devletleri'nde Donald Trump'ın suikast girişimine uğramasının ardından tartışmalar da devam ediyor. Bir sosyal medya kullanıcısının paylaştığı bir detay herkesi şoke etti.Trump'ın vurulduktan hemen sonraki bir fotoğrafını paylaşan sosyal medya kullanıcısı eski başkanın ceketinde kurşun deliği olduğunu iddia etti.

Eski ABD Başkanı ve Cumhuriyetçi adayı Donald Trump,  cumartesi günü Pensilvanya'daki bir mitingde konuşurken vuruldu. Suikast girişimi olarak adlandırılan olayda Trump'ın kulağı yaralandı ve hemen güvenlik görevlileri tarafından götürüldü. Bunun ortasında, çeşitli sosyal medya kullanıcıları saldırının bir fotoğrafını paylaşırken Trump'ın göğsünden vurulduğunu ancak kurşun geçirmez bir ceket giydiği için hayatta kaldığını iddia ediyor. Trump'ın ceketinin viral olan fotoğrafında bir delik görülebiliyor. Fotoğrafı paylaşan Trump , "Trump, güvenlik ekibinin tavsiyesi üzerine kurşun geçirmez yelek giymeye başladı. Hayatını kurtardı!! Göğsüne bir kurşun isabet etti." diye yazdı. 

Peki uzmanlar ne diyor? AP'den Melissa Goldin iddianın yanlış olduğunu savunuyor. "Fotoğraf aslında Trump'ı koruyan bir Gizli Servis ajanının ceketindeki bir kıvrımı gösteriyor. Associated Press'in birkaç dakika önce çekilen bir diğer görüntüsünde Trump'ın ceketinde delik olmadığı açıkça görülüyor. Bir delik gibi görünen şey, ajan hareket ettikçe, çekimin sonrasına ait videoda küçülüyor" diyor.

Sosyal medya kullanıcıları, eski başkanın göğsünden vurulduğunu iddia etmek için Trump'ın Pensilvanya, Butler'daki mitingindeki suikast girişiminin fotoğrafını paylaşıyor. Bazı paylaşımlar, kurşun geçirmez yelek giydiği için hayatta kaldığını öne sürüyor.

Resimde, Trump'ın sağ koltuk altının birkaç santim altında küçük bir delik gibi görünen bir şey görünüyor. Birçok gönderi, fark edilmesi zor ayrıntıyı vurgulamak için sözde deliğin etrafında bir daire bulunan fotoğrafın yakınlaştırılmış bir versiyonunu kullanıyor.

Peki siz ne düşünüyorsunuz?