Donald Trump'ı Yargılayan Savcıya Tehdit Yağmuru!

ABD eski Başkanı Donald Trump'ın tarihi "sus payı" davasına bakan Manhattan Bölge Savcısı Alvin Bragg, dava süresince 100'den fazla tehdit aldığını açıkladı.

Trump'ı Yargılayan Savcıya Tehdit Yağıyor

ABD eski Başkanı Donald Trump’ın tarihi "sus payı" davasına bakan Manhattan Bölge Savcısı Alvin Bragg, dava süresince 100'den fazla tehdit aldığını açıkladı. Bragg, Trump'ın suçlu bulunmasının ardından artan saldırganlığa maruz kaldı. 

New York Polis Teşkilatı güvenlik biriminin analiz ettiği tehditler arasında nefret dolu ırkçı mesajlar ve Bragg'ı hedef alan endişe verici yorumlar bulunuyor.

Mayıs ayında sona eren dava sürecinde, siyahi savcı Bragg, ölüm tehditleri de dahil olmak üzere çeşitli saldırılara maruz kaldı. Ofisine gönderilen tehdit içerikli zarflar arasında gizemli bir beyaz toz ve "ALVIN: SENİ ÖLDÜRECEĞİM" yazılı bir mektup da bulunuyordu.

Trump'ın davaya karşı çeşitli yollarla müdahale ettiği ve mahkeme sürecinde jüri ve tanıklara yönelik yaptırımlarla karşılaştığı belirtildi. Yetkililer, Bragg'ın güvenliği için önlemler alırken, bu tür tehditlerin ciddiyeti ve artışı göz önüne alındığında endişelerin arttığı bildiriliyor.