Dünyaca Ünlü Aktör Alain Delon Hayatını Kaybetti!

Fransa'nın ve Avrupa sinemasının unutulmaz yıldızlarından Alain Delon hayatını kaybetti.

Fransa'nın ve Avrupa sinemasının unutulmaz yıldızlarından Alain Delon hayatını kaybetti. 8 Kasım 1935 doğumlu olan ünlü aktör, 88 yaşında vefat etti. Ailesinin yaptığı açıklamaya göre, Delon son günlerini Fransa'nın Douchy köyündeki evinde, çocukları ve ailesiyle huzur içinde geçirdi.

Delon’un ölüm haberi, sosyal medyada büyük yankı uyandırırken, sinema dünyasında da derin bir üzüntü yarattı. 2019 yılında geçirdiği felçten sonra sağlığı giderek kötüleşen Delon’un, açıklanmayan başka bir ciddi rahatsızlığı daha bulunduğu belirtiliyor.

Alain Delon, kariyerine 1950'lerin sonlarında başladı ve kısa sürede Avrupa sinemasının en tanınmış isimlerinden biri haline geldi. 1960 ve 1970'lerde rol aldığı "Rocco and His Brothers", "Plein Soleil", "L'Eclisse", "The Leopard", "The Yellow Rolls-Royce", "Lost Command" ve "Le Samouraï" gibi filmlerle büyük beğeni topladı. Ünlü yönetmenler Luchino Visconti, Jean-Luc Godard, Jean-Pierre Melville, Michelangelo Antonioni ve Louis Malle ile çalışma fırsatı buldu.

Delon'un hayatı, zor bir çocukluk dönemi ve ailesinin erken ayrılığıyla şekillendi. Fransız sinemasının büyük isimlerinden biri olarak tanınmasının yanı sıra, 1999'da İsviçre vatandaşlığı aldı ve hayvanlara olan sevgisiyle de biliniyordu. Ünlü oyuncu, General De Gaulle el yazmalarını satın alarak Invalide müzesine bağışladı ve Brigitte Bardot'un federasyonunun talebiyle Çin Cumhurbaşkanı'na hayvanlara kötü davranılmaması konulu açık mektup yazdı.

Alain Delon, sinema kariyerindeki başarıları ve etkileyici performanslarıyla, hem Fransız hem de dünya sinemasında iz bırakmış bir efsane olarak hafızalarda kalacak.