Dünyanın en büyük yabancı dil fuarına Chicago ev sahipliği yaptı

Amerika Birleşik Devletleri kurumlarından biri olan ACTFL (American Council on the Teaching of Foreign Languages) bu yılki fuarını Chicago'da gerçekleştirdi. Sema Bayrakdar'ın haberine göre fuara yaklaşık 7 bin eğitimci ve 60 ülkenin temsilcisi katıldı.

Amerika Birleşik Devletleri kurumlarından biri olan ACTFL (American Council on the Teaching of Foreign Languages) geleneksel olarak her yıl 3-4 günlük fuarlar düzenliyor. 

Bu yılki fuar ise 16-19 Kasım tarihleri arasında Chicago’da gerçekleşti.

Yaklaşık 400$’lık biletlerle katılımcı kabul eden organizasyona, 6-7 bin yabancı dil öğreten eğitimci ve aralarında İsviçre, Tayvan ve İspanya’nın da bulunduğu 60 ülkenin temsilcisi katıldı. Ayrıca organizasyona aralarında pek çok okul, kurs, eğitim şirketi ve eğitim materyali satan firmalar da katıldı.

Türkiye'nin yer almadığı ancak pek çok ülkenin masa açtığı fuarda, insanlara yüzlerce konferans imkanı sunuldu. 45 veya 60 dakikalık sunumlarla eğitim öğretim tekniklerine ilişkin farklı insanlara göre eğitim hakları, materyal tanıtımı, akademisyenlerin sunumları, yabancı dil öğreten insanların tecrübeleri gibi pek çok alanda eğitimler verildi.

Ayrıca katılımcılar bu programa özgü hazırlanmış bir telefon aplikasyonu ile seçtiği odalarda yapılan sunumlara ve aktivitelere katılım sağladılar.
Ayrıca fuarda salsa dansı, karaoke şarkı yarışmaları ve çekilişler gibi eğlenceli aktiviteler de düzenlendi.

Programın açılışına katılan ünlü aktör ve Beyaz Saray’ın eski temsilcisi Kal Penn ile başlangıç yapan fuar, Emmy ödüllü yazar, aktivist Sarah Eagle Heart’ın konuşmasıyla da kapanış yaptı.

Fuarın gelecek yıl ise Philadelphia'da yapılacağı bildirildi.