Eric Adams davası kapsamında THY eski Genel Müdürü Öcal'ın evine baskın yapıldı!

Amerika Birleşik Devletleri, New York Belediye Başkanı Eric Adams'ın,Türkevi Binasının inşaasını hızlandırma talimatı verdiği iddiası ve usulsüz bağış toplama suçlaması ile ilgili inceleme başlatılmıştı. FBI, eski Türk Hava Yolları yöneticilerinden Cenk Öcal'ın da New Jersey'deki evinde arama yaptı.

Amerika Birleşik Devletleri, New York Belediye Başkanı Eric Adams'ın, İtfaiye amirlerine, New York'taki Türkevi Binasının inşaasını hızlandırma talimatı verdiği iddiası ve usulsüz bağış toplama suçlaması ile ilgili inceleme başlatılmıştı. Bu kapsamda FBI, eski Türk Hava Yolları yöneticilerinden Cenk Öcal'ın da New Jersey'deki evinde arama yaptı.

FBI, bağış topladığı iddia edilen Brianna Suggs'ın evinin yanı sıra, Adams'ın uluslararası ilişkiler ofisindeki yardımcısı Rana Abbasova’nın evinde de arama yaptı.

Bu Koordineli baskınlarla, Belediye Başkanının 2021 kampanyasına yönelik soruşturma derinleştirilmiş oldu.

Öcal, geçtiğimiz yılın başına kadar Türk Hava Yolları'nın New York ofisinin genel müdürüydü. Basında yer alan haberlere göre Öcal, 2022 yılının başlarında şirketteki bir kriz sırasında havayolu şirketindeki görevinden el çektirildi.

Delilleri Kaldırdığı İddia Edildi

Bağış toplamakla görevli Suggs'ın, evine baskın yapılmadan önce, cep telefonu, iki dizüstü bilgisayar ve diğer delil olabileceğini düşündüğü şeylerle birlikte evinden ayrıldığı iddia edildi.

Abbasova, 2015 yılında, Dünya Turizm Forumu Enstitüsü'nün sponsorluğunda Eric Adams'la Türkiye'ye seyahat etmişti.

Adams'ın kampanyasının sözcüsü Evan Thies, “Abbasova kampanya için istihdam edilmedi veya kendisine herhangi bir ücret ödenmedi” dedi.

FBI ve Amerika Birleşik Devletleri New York Güney Bölgesi Başsavcılığı temsilcileri konuyla alakalı henüz bir açıklama yapmadı.