Eric Adams, Rüşvet İddiasını Düşürmek İçin Mahkemeye Başvurdu!

Amerika Birleşik Devletleri'nin New York City Belediye Başkanı Eric Adams, federal mahkemeye başvurarak, hakkında açılan rüşvet davasının bir kısmının düşürülmesini talep etti.

Amerika Birleşik Devletleri’nin New York City Belediye Başkanı Eric Adams, federal mahkemeye başvurarak, hakkında açılan rüşvet davasının bir kısmının düşürülmesini talep etti. Adams’ın hukuk ekibi, geçen hafta karşılaştığı beş suçlamadan biri olan rüşvet iddiasının, suçlamalarda belirtilen davranışların rüşvet tanımına uymadığını öne sürdü.

Mahkemeye sunulan dilekçede, Adams’ın Türk hükümetinden rüşvet almadığı, New York Şehir İtfaiyesi’ni (FDNY) Manhattan’daki 36 katlı Türk Konsolosluğu’nun açılışını hızlandırması için baskı yapmakla suçlandığı ifade edildi. Adams’ın avukatları, iddianamede, rüşvetin bir karşılık olarak belirli bir anlaşmanın varlığına dair herhangi bir somut delil sunulmadığını belirtti.

Savunma ekibi, Adams’ın iddia edilen olay sırasında yalnızca Brooklyn İlçe Başkanı olduğunu ve bu nedenle FDNY’yi harekete geçirme yetkisine sahip olmadığını vurguladı. Ayrıca, bir Yüksek Mahkeme kararına atıfta bulunarak, federal yargıçların yolsuzluk davalarında kanıt standartlarını yükselttiğini belirtti. Bu karar, kamu görevlilerinin “resmi bir işlem” karşılığında değerli bir şey kabul etmelerini yasaklayan yasanın, geçmişteki eylemler için verilen hediyeleri kapsam dışında bıraktığını ortaya koyuyor.

Suçlamaları Reddetti!

Adams, federal savcılar tarafından, Türk yetkililerden rüşvet aldığı ve yasa dışı bağışlar kabul ettiği iddialarıyla karşı karşıya. İddianamede, bu bağışların Adams’ın kampanyasının şehirden 10 milyon dolardan fazla eşleşme fonu almasına yol açtığı belirtiliyor. Adams ise tüm suçlamaları reddederek, “Eğer suçlamaya uğrarsam, masumum ve bu durumu tüm gücümle ve ruhumla savunacağım” dedi.

Adams’ın durumu, New York Valisi Kathy Hochul’un müdahalesi durumunda daha da karmaşık hale gelebilir. Eğer Adams istifa ederse veya görevden alınırsa, Kamu Savunucusu Jumaane Williams onun yerine geçecek. Davanın bir sonraki duruşması ise 2 Ekim’de yapılacak.