Eylem Tok'tan ABD Mahkemesine 'Pes' Dedirten Mektup!

Amerika Birleşik Devletleri'nde yargalanan Eylem Tok'un ABD mahkemesine yazdığı mektup 'pes' dedittirdi.

İstanbul'da, ehliyetsiz kullandığı araçla Oğuz Murat Aci'nin ölümüne neden olduktan sonra 17 yaşındaki oğlu Timur Cihantimur ile Amerika Birleşik Devletleri'ne kaçan Eylem Tok’un mahkemeye yazdığı mektup gündeme geldi. Tok'un, ABD'deki yargı süreci devam ederken mahkemeye sunduğu mektubunda yaşadığı sağlık sorunları ve yaşam koşullarına dair çarpıcı açıklamalarda bulunduğu belirtildi.

Tok, mektubunda hapishanedeki koşullardan dolayı ciddi zorluklar yaşadığını ve özellikle yemek yemekte ve uyumakta büyük güçlük çektiğini belirtti. Tok, "Yiyecekleri midemde tutamıyorum ve önemli miktarda kilo kaybediyorum. Bu durum, sağlığımı ciddi şekilde etkiliyor," ifadelerini kullandı.

Ayrıca, Tok dört yıl önce epilepsi hastalığına yakalandığını ve hapishanede iki kez nöbet geçirdiğini de dile getirdi. Hapishanedeki yaşamının kendisi üzerindeki etkilerini anlatan Tok, ABD'deki planlarından da bahsetti. Mektubunda, “ABD'de oğlum için ve kendim için dil okuluna yazılacaktım. Sonunda da burada bir galeri açmayı umuyordum,” dedi. Ancak yaşanan olayların, bu planları altüst ettiğini belirtti.

Tok ve oğlu Timur Cihantimur'un, İstanbul'daki kaza sonrası önce Mısır'a, ardından da ABD’ye kaçtığı biliniyor. New York'ta bir taksiye gülerek binerken çekilen fotoğraf, geniş yankı uyandırmıştı. Türkiye'de, Tok ve oğlunun ifadelerinin alınması için 6 Mart'ta yakalama kararı çıkartılmıştı.

Son olarak, Tok ve Cihantimur, 14 Haziran'da ABD'nin Boston kentinde düzenlenen polis operasyonuyla yakalandı. Eylem Tok'un ABD'de tutuklu yargılanmasına devam ediliyor ve Türkiye'ye iadeleri için hukuki süreç sürüyor.