Florida Valisi ve Florida Üniversitesi'ne dava açıldı: Gerekçe olarak sansür gösterildi

Florida Valisi Ron DeSantis ve Florida Üniversitesi'ne, öğrencilerin ifade özgürlüğü haklarını ihlal ettiği gerekçesiyle dava açtı. Davanın ardından öğrenciler tarafından yapılan açıklamada, "Okullarımızda sansür, açıkça anayasaya aykırıdır" ifadelerini kullandı.


Florida’da Amerikan Sivil Özgürlükler Birliği (ACLU) ve Filistin yanlısı öğrenci grubu tarafından Florida Valisi Ron DeSantis ve Florida Üniversitesi’ne dava açıldı. The Hill'in haberine göre dava, üniversite rektörünün okulda ‘grubun resmi tanınırlığını kaldırılmasının’ ardından açıldı.

ACLU'nun sosyal medya hesabından konu ile ilgili yapılan açıklamaya göre, öğrencilerin anayasal hakkı olan ‘ifade özgürlüğünün’, üniversite yönetimi ve Vali DeSantis tarafından ihlal edildiği bildirildi. 

REKTÖR RODRİGUES, VALİ DESANTİS’E DANIŞARAK KARAR VERDİ

Üniversite Rektörü Raymond Rodrigues'in bu kararı Vali DeSantis'e danışarak verdiği aktarıldı. Öte yandan ACLU ve öğrenci kuruluşunun ortak açıklamasında, “Yerel öğrenci grupları, ulusal örgütleriyle ilişkileri nedeniyle cezalandırılamaz ya da hükümet, öğrenci gruplarını beğenmediği veya kabul etmediği konuşmalar yaptıkları için seçici olarak cezalandıramaz ve sansürleyemez” ifadelerine yer verildi.

“SANSÜR ANAYASAYA AYKIRIDIR”

Ayrıca açıklamada "Öğrenci grubunun, yetkililerin grubu yasaklama girişimine meydan okuma yönündeki cesur kararı güçlü bir mesaj içeriyor. Okullarımızda sansür, açıkça anayasaya aykırıdır" diye kaydedildi.