"Gelecekte Çalışmak Gereksiz Olacak, Robotlar Her İşi Yapacak"

Elon Musk, Cannes Lions Uluslararası Yaratıcılık Festivali'nde yaptığı konuşmada, Tesla'nın geliştirdiği yeni insansı robot Optimus hakkında çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Elon Musk, Cannes Lions Uluslararası Yaratıcılık Festivali'nde yaptığı konuşmada, Tesla'nın geliştirdiği yeni insansı robot Optimus hakkında çarpıcı açıklamalarda bulundu. Musk, Optimus'u insanlar için bir tür arkadaş olarak görmeye başlamamız gerektiğini savundu ve onu popüler kültürdeki karakterlerden R2-D2'ye benzetti.

Tesla CEO'su, Optimus'un şu anda insan gibi görünmeyeceğini belirtirken, robotun işlevselliğine odaklandıklarını ve ev içinde kişisel bir asistan olarak görev yapabileceğini vurguladı. Optimus'un köpek gezdirme, ev bakımı, çocuk bakıcılığı, akşam yemeği pişirme gibi geniş bir yelpazede görevleri yerine getirebileceğini dile getiren Musk, bu robotun genelleştirilmiş bir insansı robot olarak işlev göreceğini söyledi.

"Gelecekte Birçok İş Robotlar Tarafından Yapılacak"

Musk, yapay zekâ ile ilgili endişelere olumlu bir bakış açısıyla yaklaştı. Mark Read’in pozitif bir bakış açısına sahip olup olmadığı sorusuna, “Bardağın yüzde 80’i dolu” şeklinde yanıt verdi. Hizmetlerin ve ürünlerin geniş kitlelere ulaşmasının en olası sonuç olduğunu belirtirken, gelecekte birçok işin robotlar tarafından yapılacağına dikkat çekti ve “Çalışmak opsiyonel olacak” dedi. Read’in “Sen çalışacak mısın?” sorusuna ise olumlu yanıt verdi.

Musk, Read’in yapay zekânın zihinsel bir araç olduğunu, Tesla’nın geliştirdiği Optimus’un ise fiziksel bir araç olduğunu hatırlatması üzerine, robotların gelecekte birçok işi üstleneceğini öne sürdü. Her bireyin kendi robotuna sahip olacağını ve endüstrinin ihtiyaçlarını karşılamak için büyük miktarlarda robot üretileceğini tahmin eden Musk’a göre, dünya genelindeki robot sayısı 20 milyara ulaşacak. Read’in robotların insanlara benzeyip benzemeyeceğine dair sorusuna, “İnsanlara benzetebilirsiniz” şeklinde yanıt veren Musk; insanların Optimus’ları arkadaşları gibi göreceği öngörüsünde bulundu.

Elon Musk, konuşmasında ayrıca, yapay zekânın zihinsel bir araç olduğunu ve Optimus'un fiziksel bir araç olarak gelecekte birçok işi üstleneceğini belirterek, robotların insanların hayatlarında önemli bir yer tutacağını öngördü. Musk'a göre, her bireyin kendi robotuna sahip olacağı bir gelecek çok da uzak değil.