Hamas'ın Yeni Lideri Yahya Sinvar Öldürüldü!

İsrail ordusu, Hamas lideri Yahya Sinvar'ın, gerçekleştirdiği son operasyon sonucu öldürüldüğünü açıkladı.

İsrail ordusu, Hamas lideri Yahya Sinvar'ın, gerçekleştirdiği son operasyon sonucu öldürüldüğünü açıkladı. Dışişleri Bakanı Yisrael Katz, "Hamas lideri Yahya Sinvar öldü" ifadesiyle durumu doğruladı. Hizbullah kaynakları da Sinvar'ın öldüğüne dair işaretler olduğunu bildirdi.

Operasyon, Gazze Şeridi'nin güneyindeki Refah kentinde gerçekleştirildi ve üç Hamas üyesinin hedef alındığı bildirildi. İsrail Ordu Radyosu, Sinvar’a ait olduğu belirtilen naaşın kimlik tespit sürecinin tamamlandığını ve doğrulandığını duyurdu. Ayrıca, İsrail devlet medyası, durumu güvenlik kabinesine rapor etti.

Biden: Bugün ABD, İsrail ve Tüm Dünya İçin Güzel Bir Gün

Başbakan Binyamin Netanyahu, Sinvar'ın ölümünü "Hamas Gazze'yi yönetmeyecek" diyerek değerlendirdi. ABD Başkanı Joe Biden da "DNA testi sonuçları Sinvar'ın öldüğünü doğruluyor. Bugün ABD, İsrail ve tüm dünya için güzel bir gün" dedi. Biden, ayrıca savaşın sona ermesi ve rehinelerin eve dönmesi konusunda Netanyahu ile görüşeceğini açıkladı.

Yahya Sinvar, uzun süredir İsrail'in hedefindeydi. Geçtiğimiz günlerde, Sinvar'ın saklandığı yerlerdeki tünellerin bombalandığı haberleri çıkmıştı. Sinvar, suikast sonucu hayatını kaybeden İsmail Haniye’nin yerine seçilmişti.