Hastaneden Taburcu Edildiği İddia Edildi: Vefatı Ailesinden Bir Yıl Boyunca Saklandı!

Amerika Birleşik Devletleri'nin Kaliforniya eyaletinde bir hastaneye kaldırılan Jessie Peterson, vefat etti ancak hastane, Paterson'ı taburcu edilmiş olarak gösterdi ve vefatı aileye haber vermedi.

Amerika Birleşik Devletleri'nin Kaliforniya eyaletinde, Mercy San Juan Tıp Merkezi'nde yaşanan skandal, tüm ülkeyi şoke etti. Jessie Peterson isimli kadın, 2023 yılının Nisan ayında hastaneye kaldırılmıştı. Ancak hastane, Jessie'nin vefat ettiğini ailesine haber vermeyi unuttu. 

Ailesi, hastaneden taburcu edildiği söylenen Jessie'yi bulmak için uzun süre mücadele etti. Hastane, kadının kendi çıkış işlemlerini yaptığını ve taburcu edildiğini iddia etmişti. Ancak bu açıklama tamamen yalan çıktı. Hastane, Jessie'nin vefat ettikten sonra cesedini bir depolama tesisine göndermişti ve bu durumdan ne kadının annesi ne de kız kardeşi haberdar olmuştu.

Bir yıl süren arayışın sonunda aile, acı gerçeği öğrendi: Jessie, hastanede vefat etmiş ve yaklaşık bir yıl boyunca çürümeye terk edilmişti. Aile, yaşanan bu trajik durumun ardından Mercy San Juan Tıp Merkezi'ne dava açtı. Dava dilekçesinde, "Mercy San Juan Tıp Merkezi, Jessie'yi bir depoda sakladı. Ailesi kızlarının izini sürerken Jessie, yaklaşık bir yıl boyunca çürümeye terk edildi" ifadelerine yer verildi.

Jessie'nin tip 1 diyabet hastası olduğu ve geçirdiği şok nedeniyle hastaneye kaldırıldığı belirtildi.