Hollywood Ünlülerinin Yaş Alma Sanatı!

Amerika Birleşik Devletleri'nde Hollywood ünlüleri yaşlanma kavramını iyiden iyiye değiştirdi.Artık "ileri yaşlarda" bile çok güzel ve aktifler. Zaten artık ileri yaş diye bir kavram da tarihe karışıyor gibi. Peki bunu nasıl yapıyorlar? Ünlülerin "yaş alma" sırlarını derledik.

Eskiden Hollywood'da yaşlanmak tabu olarak kabul edilirdi; hayatta belirli bir aşamaya ulaşmak kariyerinizin bittiği anlamına gelebilirdi. Ancak son yıllarda, inanılmaz derecede ünlü ve muhteşem isimler bu tabuyu yıktı. Onlar yaşlandıkça "talep görmeyen oyuncular" olmadılar, 70'lerde 80'lerde bile çok önemli projelerde başrol olmaya, hatta aktivistler, girişimciler olarak da var olmaya başladılar.

Martha Stewart 82 yaşında Sports Illustrated Swimsuit'i tabiri caizse ele geçirdi. June Squibb 94 yaşında bir aksiyon filminde rol aldı. Ve daha niceleri benzer yaşlarda hala aktif ve çok güzeller. Tüm eski sınırlar artık yok üstelik eskiye göre çok daha güzel yaşlanıyorlar. Peki ne yapıyorlar, her yaşta aktif olmanın yeni hayaller kurmanın ve gerçekleştirebilmenin sırları neler? 

MARTHA STEWART 

Martha Stewart ikon ünvanını hak etti. 82 yaşındaki yaşam tarzı gurusu, her şeyden biraz yapmış. Eğlendiriyor, yemek yapıyor, modellik yapıyor, bahçeyle ilgileniyor, tencere tava satıyor ve bunlar sadece yüzeysel bilgiler. Onun sırlarına gelince...

İnsanın kendisini iyi hissetmesinin özgüvene ve zarif bir şekilde yaşlanmaya bağlı olduğunu söyleyen Stewart,  "Kendinize içten dışa iyi bakmanız gerekir.  Çok sağlıklı bir hayat yaşamaya çalışıyorum. Son derece iyi besleniyorum. Kendime iyi bakıyorum. Ne olursa olsun haftada dört kez spor salonuna gidiyorum. Cildime çok, çok iyi bakıyorum ve herkes bunu yapabilir" diyor.

ŞİMDİYİ KUCAKLAYIN

Halle Berry , yaşlılıkla ilgili konuşurken  bazı güzellik ideallerinden vazgeçmenin önemine değiniyor. Bunun söylendiği kadar kolay olmayabileceğini de kabul eden Berry, "On yıl öncesine benzemek istemeyi bırakmalıyız . Bırakın gitsin geçmiş, şimdiyi kucaklayın ve gerçekten iyi olun. Söylemesi kolay sanırım, ama amaç bu.. Her zaman kendim gibi görünmek istiyorum, bu kendimin yaşlı bir versiyonu bile olsa, bence bu tür kozmetik işlerine çok fazla başvurduğunuzda, bir bakıma başka birine dönüşüyorsunuz," dedi. 

KENDİNİZİ SEVİN, ŞÜKREDİN

Komedi efsanesi Carol Burnett 90 yaşına girdi.  Yeni yaşıyla ilgili konuşan efsane isim, "Hala 11 yaşında gibi hissediyorum ama şaşkınım. Kesinlikle hızlı geçti. Ama mutluyum çünkü tüm parçalarım yerinde;  kalçalarım var, dizlerim var ve beynim var, bu yüzden bundan mutluyum" diyerek şükretmenin önemine değiniyor.

İÇİNİZDEN GELDİĞİ GİBİ DAVRANIN

63 yaşındaki Meg Ryan, yaşlanmanın o kadar korkutucu olmadığını, yaşlı bir insan olmayı sevdiğini söylüyor. Ryan'a göre güzel yaşlanmanın sırrı, içinden geldiği gibi davranmak, kendini suçlamamak, gerçek düşüncelerini "nasıl sonuçlanacağını düşünmeden" söyleyebilmek, sadece önemli olan şeylere odaklanmak, "kötülük ve nefretten" daha önemli şeylere bakmak... 

BETHANN HARDISON'UN SIRLARI 

Model, aktivist, oyuncu, belgesel yönetmeni ve moda devrimcisi Bethann Hardison 80'i çoktan devirdi. Hardison, kendi ajansını açmadan önce 1960'larda podyum modeli olarak çalıştı; son yıllarda orijinal kariyerine geri döndü, İtalyan Vogue'da, Gucci'nin look book'unda ve hatta Victoria's Secret kampanyasında yer aldı. Onun önerileri şöyle: 

1- Yalnız seyahat edin

Tek başınıza seyahat edin.' Bence tek başınıza seyahat ettiğinizde her zaman daha iyi olursunuz. Daha ilginç şeyler ve daha ilginç insanlar tanırsınız.

2- Güzellik rutinlerinizi basit ve "mümkün olduğunca doğal" tutun

Yüzümü günde iki kez yıkamam. Sadece bir kez. Her gün yüzüme biberiye gliserini sıkıyorum ve CBD yüz yağı kullanıyorum. Her zaman makyaj yapmıyorum, sadece bir etkinliğe gittiğimde ve mümkün olduğunca doğal makyaj yapıyorum. Eskisi kadar kıyafet konusunda titiz değilim. Daha çok sevdiğim şeyleri, daha çok üniformaları aramaya başladım. Bugün bir şey giyip aynı şeyi üç gün üst üste giyebilirim ve bunda hiçbir sorun görmüyorum.

3- Kendinize zaman ayırın

Ben Korea Town'a gitmenin, saunalarda oturmanın, keselenmenin ve bu anları kendime ayırmanın keyfini yaşıyorum. Tek başıma sinemaya gitmeyi seviyorum. Her zaman etrafımda bir sürü insan var ama yalnız olmayı da seviyorum.

4- Biraz bencil olun

Belirli bir bencilliğe sahip olmak çok önemlidir. Çocukken, çok hayran olduğum babam bana bir keresinde bencil demişti ve çok incinmiştim. Ama çok moralimin bozulduğunu görünce yanıma gelip bencilliğin olumsuz olmadan ne olabileceğini açıklamak zorunda kalmıştı. Bunu yapmalı ve kendinize karşı bu tutumu takınmalı ve kendinize çok daha fazla değer vermelisiniz.

5- Meditasyon yapın

Ortalama bir insan meditasyonun size neler getirebileceğini bilir. Vücudunuza iyi bakmak ve kendinizle vakit geçirmek, gerçekten zor zamanlarda, her şey sizin için gerçekten zorlaştığında kendinizi daha güçlü hissetmenize neden olur.  

6- Hareketli kal

Ben bir atlettim. Küçük bir çocukken atletizm koşusu yaptım. Bir kadın bana,  fit olan birinin, ileri yaşlarda da öyle görünme ihtimalinin yüksek olduğunu söyledi. Bu doğru olabilir. Şimdi de bir tür egzersiz yapıyorum, ancak artık bu asla düzenli bir şey değil.

7- Meraklı kal

Vücudumuz sahip olduğumuz her şeyi destekleyen bir kabuktur... Eğer Azrail sizi yakalayacaksa, yakalayacaktır... Genç kalmak için yapabileceğiniz en temel şey mutlu olmak, iyi beslenmek, egzersiz yapmaktır. Ama ayrıca, bilmek isteyeceğiniz hoşunuza giden şey nedir bunları bulun. Meraklı kalmak önemlidir. Çevrenize karşı ilginizi kaybetmeyin.

MARISSA'NIN MOTTOSU DA HAREKET

72 Yaşındaki Marissa Teijo, Miss Texas'a katılan en yaşlı yarışmacı olmuştu geçtiğimiz aylarda (Aşağıdaki fotoğrafta). Marissa Teijo'nun mottosu: 'Hareket Etmeyi Bırakma'.

Teijo, "21 yaşındaki en büyük torunum, 'Sen normal bir büyükanne değilsin' derdi, çünkü El Paso'daki büyükannelerin çoğu büyükanne gibidir ve ben büyükanne değilim" diyor.