İki kreş çalışanı çocuklara şiddeti öğrettikleri gerekçesiyle tutuklandı.

Amerika Birleşik Devletleri Güney Carolina eyaletinde yer alan bir kreşte 2 öğretmen, çocukları birbirleriyle kavga etmeye yönlendirdikleri iddiasıyla tutuklandılar.

Amerika Birleşik Devletleri Güney Carolina eyaletinde yer alan bir kreşte 2 öğretmen, bakımları altındaki 3 ve 4 yaş grubu yaklaşık 14 çocuğu birbirleriyle kavga etmeye yönlendirdikleri ve şiddetin ilerlemesine izin verdikleri iddiasıyla tutuklandı.

Soruşturma yapan ekipler, iki kadının çocuklara birbirlerini itmeleri, çekmeleri ve birbirlerine vurmaları için yönlendirdiklerini belirlediler.

Newberry County Şerif Ofis’i yaptığı açıklamada,Kids Unlimited of Prosperity kreş çalışanları Ericka Jones (27) ve Serena Caldwell (56) haklarında tutuklama emri çıkarıldıktan sonra teslim olduklarını söylediler.

Kreş sahibi John David Dawkins, olay sonrası iki çalışanında işlerine son verdiklerini açıkladı.

Şerif Lee Foster, kreş sahibinin soruşturmalarda kendileriyle tam işbirliği içinde olduğunu belirten bir açıklama yaptı.

Foster, çocukların hiçbirinde ciddi fiziksel yaralar olmadığını ama bu yaşananların duygusal ve psikolojik hasara yol açabileceğini söyledi.