İlk Kez Duyan Sağır Kız Çocuğunun Heyecanı Herkesi Derinden Etkiledi

Amerika Birleşik Devletleri'nin Indiana eyaletinde yaşayan Lynne ve Travis Consevage çifti, kızları Zoey'nin iki aylıkken sağır olduğunu öğrendi. Babası Travis'in adını seslendirdiği anda Zoey'nin yüzündeki şaşkınlık ve mutluluk, izleyenleri derinden etkiledi.

Amerika Birleşik Devletleri'nin Indiana eyaletinde yaşayan Lynne ve Travis Consevage çifti, kızları Zoey'nin iki aylıkken sağır olduğunu öğrendi. Genetik nedenli sağırlığı olan Zoey, 10 aylıkken koklear implant ameliyatı oldu.

Babası Travis'in adını seslendirdiği anda Zoey’nin yüzündeki şaşkınlık ve mutluluk, izleyenleri derinden etkiledi. O anı hatırlayan anne Lynne, "Aman Tanrım, işe yaradı!" diyerek o duygusal anın büyüsünü paylaştı.

Artık iki yaşında olan Zoey, implantını her gün kullanmıyor ve bazen işaret diliyle iletişim kuruyor. Ailesi, onun sağır olduğunu öğrendikten sonra hemen işaret dili öğrenmeye başlamış. Lynne, "Bazen hasta olduğunda işitme yorgunluğu yaşayabiliyor ve implantını kapatmak istiyor," diyor. Ancak bu implant, Zoey’nin dünyasını yeni seslerle doldurmuş durumda.

Aile, Zoey'nin konuşmayı öğrenmesini, şarkı söylemesini ve dans etmesini izlemenin çok özel olduğunu belirtiyor. Lynne, "Bu büyük anlar çok daha anlamlı hale geldi," diye ekliyor. Bu duygu dolu hikaye, modern tıbbın sağır çocukların hayatlarını nasıl değiştirebileceğini ve ailelere nasıl umut verebileceğini gözler önüne seriyor.