Illinoisli Genç Kızın Hazin Sonu

Amerika Birleşik Devletleri Illinois eyaletinde 15 yaşında bir kız, evinin içinde yemek yerken vurulduktan sonra öldü. 19 yaşındaki bir adam şimdi cinayetle suçlanıyor.

Lake County Büyük Suç Görev Gücü, yaptığı basın açıklamasında, 24 Temmuz'daki silahlı saldırının hedefinin Valeria Rodriguez isimli genç kız olduğuna inanılmadığını belirtti.

Yetkililer, silahın Illinois eyaletine bağlı Round Lake'teki evin dışında ateşlendiğini ve Valeria'ya isabet ettiğini söyledi. ABC 7, Valeria'nın vurulduğu sırada akşam yemeği yediğini bildirdi.

Shorbonia Poole Jr., silahlı saldırıyla bağlantılı olarak tutuklandı. Yetkililer, silahlı saldırıda kullanılan silahın Poole'un evinde bulunduğunu iddia etti. İlk olarak bir suçlu tarafından ateşli silah bulundurmakla suçlanan Poole, 5 Ağustos'ta cinayetle suçlandı.

HENÜZ SAVUNMA YAPMADI

Lake County Eyalet Savcılığı'ndan bir sözcü, Poole'un henüz bir savunma yapmadığını söyledi. Bir avukat tutup tutmadığı henüz belli değil. Genç 20 Ağustos'ta mahkemeye çıkarılacak. 

Eyalet Savcısı Eric Rinehart yaptığı açıklamada, "Ofisimiz, Valeria Rodriguez'in ailesine akıl almaz kayıpları nedeniyle derin taziyelerimizi ve başsağlığı dileklerimizi iletiyoruz" dedi.

Ölüm ilanına göre Valeria, Round Lake Lisesi'nde öğrenciydi. Anısına başlatılan bir GoFundMe kampanyasında 16.000 dolardan fazla para topladı.

"RENKLİ VE CANLIYDI"

Ölüm ilanında, "Bulaşıcı gülümsemesi ve arkadaş canlısı tavırları onu hem akranları hem de öğretmenleri arasında sevilen bir figür haline getirdi. Tutkuları kişiliği kadar renkli ve canlıydı. Valeria'nın müziğe olan sevgisi sınır tanımıyordu, Kali Uchis ve Cuco'nun melodileri sıklıkla hayatının fon müziği oluyordu. Makyajın dönüştürücü gücünde teselli buluyordu, dinlenme anlarında bile şakacı bir şekilde keyif aldığı yaratıcı bir çıkış yoluydu" yazdı.