İngiltere'nin Prestijli Moda Ödüllerine İki Türk Tasarımcı Aday!

Yılın en prestijli moda ödüllerinden biri olan ve Aralık ayında gerçekleşecek British Fashion Council Moda Ödülleri için adaylar açıklandı ve bu yılki listeye iki Türk moda tasarımcısı da dahil oldu.

Yılın en prestijli moda ödüllerinden biri olan ve Aralık ayında gerçekleşecek British Fashion Council Moda Ödülleri için adaylar açıklandı ve bu yılki listeye iki Türk moda tasarımcısı da dahil oldu. British Fashion Awards, geçtiğimiz yılın yaratıcılık, yenilikçilik ve amaç odaklı tasarım çalışmalarını değerlendirerek sahiplerini belirliyor.

Dilara Fındıkoğlu ve Erdem Moralıoğlu Aday Oldu

Dilara Fındıkoğlu, kadın giyimdeki başarılı koleksiyonları ile dikkat çekiyor. Kayserili bir iş insanının kızı olan Fındıkoğlu, eğitimini yurtdışında tamamladıktan sonra moda dünyasında kendine sağlam bir yer edinmişti. Madonna, Gigi Hadid, Lady Gaga ve Margot Robbie, Doja Cat gibi ünlü isimlerin kıyafetlerini tasarlayan Fındıkoğlu, adaylığını sosyal medya hesabından duyurarak, "2024 Moda Ödülleri'ne aday gösterilmekten onur duydum. Teşekkürler," ifadelerini kullandı.

Erdem Moralıoğlu ise İngiltere'de büyük bir etki yaratmaya devam ediyor. 1978 yılında Montreal'de doğan Moralıoğlu, İngiliz bir anne ve Türk bir babanın oğlu. 2003 yılında yüksek lisansını tamamladıktan sonra New York'ta Diane von Furstenberg ile çalışmış ve 2005'te Londra'ya dönerek kendi markasını kurmuştur. İlk koleksiyonundaki başarısından dolayı "British Fashion Fringe" ödülünü kazanmış olan Moralıoğlu, Claudia Schiffer, Sarah Brown ve Samantha Cameron gibi ünlü isimlerin tercih ettiği kıyafetleriyle tanınıyor.

Aday listesinde yer alan diğer tasarımcılar arasında Chloé’nin Chemena Kamali, Maison Margiela’nın John Galliano ve JW Anderson & LOEWE’nin Jonathan Anderson gibi isimler bulunuyor. Ayrıca, İngiliz aksesuar tasarımcıları arasında Anna Jewsbury, Helen Kirkum ve Stephen Jones yer alıyor.

British Fashion Awards’ın sonuçları, Aralık ayında yapılacak törende açıklanacak.