İsrail'de Öldürülen Ayşenur Ezgi Eygi İçin ABD'den Soruşturma Talebi!

Amerika Birleşik Devletleri, Batı Şeria'da İsrail askerleri tarafından başından vurularak öldürülen Türk ve ABD vatandaşı Ayşenur Ezgi Eygi için bağımsız bir soruşturma talep etti.

Amerika Birleşik Devletleri, Batı Şeria’da İsrail askerleri tarafından başından vurularak öldürülen Türk ve ABD vatandaşı Ayşenur Ezgi Eygi için bağımsız bir soruşturma talep etti. Uluslararası Dayanışma Hareketi (ISM), Eygi'nin İsrail’in yasa dışı yerleşimini protesto ettiği sırada bir keskin nişancı tarafından kasıtlı olarak vurulduğunu öne sürdü.

Beyaz Saray'dan Açıklama

Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Konseyi Sözcüsü Sean Savett, Ayşenur Ezgi Eygi'nin ölümünden derin bir üzüntü duyduklarını belirtti. Savett, “Amerikan vatandaşı Ayşenur Ezgi Eygi'nin Batı Şeria'daki trajik ölümüne ilişkin detayları öğrenmek ve olayla ilgili soruşturma yapılmasını talep etmek üzere İsrail Hükümeti ile temasa geçtik” dedi.

Uluslararası Dayanışma Hareketi'nden İddialar

ISM, Eygi'nin Batı Şeria’nın Eyvatar bölgesinde barışçıl bir protestoya katıldığı sırada çatıda bulunan bir keskin nişancı tarafından kasıtlı olarak hedef alındığını öne sürdü. ISM Gönüllüsü Mariam Dag, “Filistinlilerle birlikte topraklarının sömürgeleştirilmesine karşı barışçıl bir protesto düzenliyorduk. İsrail askerleri göz yaşartıcı gaz ve gerçek mermi kullanarak durumu tırmandırdı ve bizi geri çekilmeye zorladı. Eygi, askerlerden 200 metre uzaklıkta bulunuyordu ve buna rağmen kasıtlı olarak vuruldu” şeklinde konuştu.

ABD Büyükelçisinden Yanıt

ABD'nin İsrail Büyükelçisi Jack Lew, Eygi’nin ölümüyle ilgili bilgi toplamayı sürdürdüklerini belirterek, “Ayşenur Eygi'nin trajik ölümü hakkında daha fazla bilgi edinmek için çalışmalarımız devam ediyor. Ailesine ve sevenlerine en derin taziyelerimizi sunuyoruz. Amerikan vatandaşlarının güvenliği bizim önceliğimizdir” ifadelerini kullandı.

Olayla ilgili gelişmeler yakından takip edilmeye devam ediyor.