İsrail karşıtı göstericiler Beyaz Saray'ın duvarlarını boyadı

Amerika Birleşik Devletleri'nde İsrail karşıtı eylemcilerin Filistin'e destek eylemleri devam ediyor. Son olarak Washington DC'de bulunan Beyaz Saray'ın ana kapısı kırmızı boyalar ile boyandı.

Amerika Birleşik Devletleri’nin farklı noktalarında Filistin’e destek eylemleri sürüyor. Daha önce Amerika Birleşik Devletleri’nin başkenti Washington DC’de binlerce kişi Filistin’e destek yürüyüşü gerçekleştirmişti.

Filistin’e destek yürüyüşüne katılan binlerce eylemci, “Filistin’e özgürlük”, “Özgürlük olmadan barış olmaz”, “Yahudiler özgür Filistin’i destekliyor” yazılı pankartlarla Gazze’de ateşkes çağrısında bulunmuştu.

‘FİLİSTİN’E ÖZGÜRLÜK’ YAZILDI

Son olarak eylemciler, Beyaz Saray’ın ana kapısını kırmızıya boyadı. Birçok güvenlik önleminin alındığı Beyaz Saray duvarları, Biden yönetimini protesto için ‘kanlı el’ sembolü kullanılarak kırmızı boyayla boyandı. Ayrıca duvara yazılan “Filistin’e özgürlük” yazısı ise dikkatlerden kaçmadı.

BLINKEN DE AYNI ŞEKİLE PROTESTO EDİLMİŞTİ

Daha önce Dışişleri Bakanı Antony Blinken, senato ödenek komitesinde konuştuğu sırada, arkasında bulunan göstericiler, ‘kanlı el’ sembolü kullanarak kırmızıya boyadıkları ellerini havaya kaldırmıştı.