İzmir'de ABD Askerinin Başına Çuval Geçirilmişti: Beyaz Saray Türkiye'ye Teşekkür Etti!

Amerika Birleşik Devletleri'nin en büyük amfibi hücum gemilerinden biri olan USS Wasp, İzmir Limanı'na demirlenmişti. TGB üyesi bir grup ise gemide görevli olduğu öne sürülen Amerikan askerine saldırarak başına çuval geçirmişti. Olaydan sonra Beyaz Saray'dan ilk açıklama geldi.

Amerika Birleşik Devletleri’nin en büyük amfibi hücum gemilerinden biri olan USS Wasp, İzmir Limanı’na demirlenmişti. 

Gemiye yönelik tepkiler hızla büyürken, Türkiye Gençlik Birliği (TGB) üyesi bir grup, gemide görevli olduğu öne sürülen Amerikan askerine saldırarak başına çuval geçirmişti. TGB üyeleri, eylem sırasında “Yankee go home” sloganları atmış ve olayı sosyal medya üzerinden duyurmuştu.

“ABD Askerleri Ülkemizi Kirletemez”

TGB'nin açıklamasında, "Mehmetçiğimizin ve binlerce Filistinlinin kanını elinde taşıyan ABD askerleri ülkemizi kirletemez," demişti. İzmir Valiliği, olayın ardından TGB üyesi 15 kişinin gözaltına alındığını duyurdu. 

Büyükelçilik’ten Türk Askerine Teşekkür

ABD'nin Ankara Büyükelçiliği ise saldırıya uğrayan kişilerin USS Wasp gemisinde görevli Amerikan askeri personeli olduğunu doğruladı ve Türk makamlarına hızlı müdahaleleri için teşekkür etti.

Beyaz Saray'dan yapılan açıklamada, olayın rahatsız edici olduğu belirtilirken, Türk polisinin konuyu ciddiye almasının takdir edildiği ifade edildi. ABD donanmasının yayınlarına göre, USS Wasp, 13-17 Ağustos tarihlerinde Türk savaş gemileriyle tatbikat yapmış ve 1 Eylül'de İzmir limanına gelmişti.