Jeff Bezos, Amazon Hisselerini Satışa Çıkarıyor

Amazon'un kurucusu ve yönetim kurulu başkanı Jeff Bezos, şirketin hisseleri rekor seviyeye ulaştıktan sonra yaklaşık 5 milyar dolarlık hisse satışı yapmayı planlıyor.

"Amazon'un kurucusu ve yönetim kurulu başkanı Jeff Bezos, şirketin hisseleri rekor seviyeye ulaştıktan sonra yaklaşık 5 milyar dolarlık hisse satışı yapmayı planlıyor. Bezos'un, 25 milyon hisse satışını içeren bu planı, piyasa kapanışından sonra yapılan bir bildirimde açıklandı. Amazon hisseleri, bu yıl %30'dan fazla değer kazanarak Dow Jones Endüstriyel Ortalaması'nın %4'lük artışını geride bıraktı.

Jeff Bezos, şirketin tarihindeki en yüksek seviyeye ulaşan hisse fiyatından faydalanarak bu satışı gerçekleştirmeyi hedefliyor. Şu anda yaklaşık 912 milyon Amazon hissesine sahip olan Bezos, şirketin toplam hisselerinin %8.8'ini elinde tutacak.

Bezos, Amazon hisselerini şubat ayında da yaklaşık 8.5 milyar dolar değerinde satmıştı. Şirketin başarılı finansal performansı ve yapay zeka teknolojilerine dayalı hizmetleri, yatırımcıların ve hissedarların ilgisini çekmeye devam ediyor.

Forbes'a göre dünyanın en zengin ikinci kişisi olan Jeff Bezos'un serveti 214.4 milyar doları buluyor.