Jeff Flake İle Görüşüldü: Amerika'ya Kolay Vize

Amerika Birleşik Devletleri'ne vize kolaylığı için büyük adım Ankara Ticaret Odası (ATO) Başkanı Gürsel Baran'dan geldi.

Amerika Birleşik Devletleri’ne vize kolaylığı için büyük adım Ankara Ticaret Odası (ATO) Başkanı Gürsel Baran’dan geldi. 

Baran, iş dünyasının Amerika'daki iş görüşmeleri, konferanslar, seminerler, toplantılar ve fuarlar için gerçekleştirdiği seyahatlerde vize süreçlerinin daha hızlı ve sorunsuz bir şekilde ilerlemesini istediklerini belirtti.

ATO'dan yapılan yazılı açıklamaya göre, Baran bu konuyu ABD'nin Ankara Büyükelçisi Jeffry Lane Flake'e gerçekleştirdiği ziyarette gündeme getirdi. 

Baran, "Türkiye'nin ikinci büyük ticaret odası olarak, ekonomik ve ticari ilişkilerimizin gelişmesini önemsiyoruz. 2013'te 6,6 milyar dolarlık ihracat yaparken, toplam ticaret hacmimiz 19,9 milyar dolardı. Son yıllarda bu rakamlar artarak 30 milyar doları aştı. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan, iki ülke arasındaki ticaret hacminin 100 milyar dolara ulaşmasını hedef olarak koymuştu. Mevcut veriler, bu hedefe orta vadede ulaşılabileceğini gösteriyor," dedi.

ATO Başkanı Baran, vize süreçlerinin kolaylaştırılmasının, Türkiye ve ABD arasındaki ticari ilişkilerin daha da güçlenmesine katkı sağlayacağına inandığını vurguladı. Baran, iki ülke arasındaki ekonomik iş birliğinin daha da derinleşmesi için gerekli adımların atılması gerektiğini belirtti.