Kendisini Zehirleyen Annesinin Cinayetini Adım Adım Planlamıştı: Gypsy Rose Blanchard'ın Yeni Hayatı Herkesi Şaşırttı!

Amerika Birleşik Devletleri'nin gündemini uzun süre boyunca işgal eden Gypsy Rose Blanchard ismi, son günlerde hamile olduğunu açıklamasıyla tekrar konuşulmaya başladı. Blanchard'ın kim olduğunu, annesi tarafından maruz bırakıldığı istismarı ve adım adım planladığı cinayet planını detaylarıyla inceledik.

Amerika Birleşik Devletleri'nin gündemini uzun süre boyunca işgal eden Gypsy Rose Blanchard ismi, son günlerde hamile olduğunu açıklamasıyla tekrar konuşulmaya başladı. Blanchard’ın kim olduğunu, annesi tarafından maruz bırakıldığı istismarı ve adım adım planladığı cinayet planını detaylarıyla inceledik.  

Gypsy Rose Blanchard Kimdir?

27 Temmuz 1991 doğumlu Gypsy Rose Blanchard, annesi Clauddine "Dee Dee" Blanchard'ın manipülasyonları ve kötüye kullanımı sonucu trajik bir yaşam sürdü. Dee Dee, kızının müsküler distrofi ve kanser gibi ciddi hastalıklara sahip olduğunu iddia ederek onu hasta gibi gösterdi. 

Ebeveynin, çocukta hastalık belirtileri oluşturup çocuğu gereksiz tıbbi uygulamalara maruz bırakması olarak tanımlanan bir çocuk istismarı türü olan Munchausen by Proxy Sendromu adı verilen bir psikolojik hastalığa sahip olan Dee Dee, Gypsy’yi çeşitli ilaçlarla zehirleyerek ve sahte tıbbi belgeler düzenleyerek hasta gibi gösterdi.

Annesinin Cinayetini Adım Adım Planladı!

Gypsy, annesinin kontrolünden kaçmak için interneti kullanmaya başladı ve Nicholas Godejohn adında bir gençle tanıştı. İkili, internet üzerinden romantik bir ilişki kurdu ve sonunda Gypsy, annesinin cinayetini planlamaya başladı. 

Bir sürü akli dengesizlik ve sabıka kaydı bulunan Godejohn, 2015 yılında Dee Dee’yi öldürdü ve Gypsy ile birlikte kaçmaya çalıştı. Ancak kısa sürede Dee Dee’nin cansız bedeninin bulunmasıyla yakalandılar ve yargılandılar. 

Gypsy Rose, annesinin cinayetine yardım etmekten dolayı 10 yıl hapis cezasına çarptırıldı. Godejohn ise ömür boyu hapis cezası aldı. Gypsy, 2023 yılında şartlı tahliye ile serbest bırakıldı.

Blanchard, hapishanede geçirdiği sürede Godejohn ile birlikteliğini sonlandırmış, bir süre sonra Ryan Anderson ile evlenmişti. Ancak bu evlilik, Blanchard hapishaneden çıktıktan sonra sona erdi ve eski sevgilisi olan Ken Urker ile yeniden bir araya geldi. 

İlk Bebeğini Bekliyor

Gypsy Rose Blanchard, YouTube kanalında 9 Temmuz Salı günü hamile olduğunu duyurdu. Blanchard, videoda 11 haftalık hamile olduğunu ve sevgilisi Ken Urker ile ilk çocuklarını beklediklerini açıkladı. "Ken ve ben ilk çocuğumuzu 2025 Ocak ayında bekliyoruz," diyen Blanchard, "İkimiz de ebeveynlik yolculuğunu üstlenmekten çok heyecanlıyız," dedi.

Blanchard, videoda bazı takipçilerinin endişelerine de değindi. "Anneliğe hazır olmadığımı düşünen insanlar olacağını biliyorum," diyen Blanchard, "Bir annede istediğim her şeyi bu bebeğe vermek istiyorum. Şimdi bir anneyim, mutluyum ve sadece çocuğuma iyi bir anne olmak istiyorum. Annemin olmadığı her şeyi olmak istiyorum," ifadelerini kullandı.

Blanchard, çocuklarına hapiste geçirdiği zamanı açıklamanın zor olacağını kabul etti. "Yeni bir hayata geçiyorum, yeni evliyim ve bir gün çocuklarım olacak ve çocuklarıma neden annelerinin annesi etrafta değil diye açıklamak zorunda kalacağım. Ve bu gerçekten zor bir konuşma olacak," dedi.

Gypsy Rose: Life After Lock Up

Gypsy Rose Blanchard’ın hayatını konu alan "Gypsy Rose: Life After Lock Up" adlı bir televizyon programı da var. Dizi, pazartesi günleri saat 21:00'de Lifetime'da yayınlanıyor.