Kocasının Eski Eşinin Yetim Bebeğini Evlat Edindi

Amerika Birleşik Devletleri'nde, kendi çocukluğunu koruyucu ailede geçiren bir kadın, kocasının eski eşinin ölümünden sonra yetim kalan bebeği evlat edindi.

Amerika Birleşik Devletleri’nde, kendi çocukluğunu koruyucu ailede geçiren bir kadın, kocasının eski eşinin ölümünden sonra yetim kalan bebeği evlat edindi. Christie Werts ve kocası Wesley Werts’in hayatı, aldıkları bir telefonla köklü bir değişim yaşadı. Wesley’nin eski eşi hastaneye kaldırıldı ve bebek 33 haftalıkken dünyaya geldi. Ancak kadın doğumdan beş gün sonra felç geçirdi ve hayatını kaybetti, bebek Levi annesiz kaldı.

Kendisi de koruyucu aile elinde büyüyen Christie, bu trajik olaydan derinden etkilendi ve Levi’yi evlat edinme teklifinde bulundu. Ancak, bebek Teksas’ta doğmuştu ve çift Ohio’da yaşıyordu. Yasa gereği, bebeği evlat edinebilmek için aynı eyalette yaşamaları gerekiyordu veya bir yıl beklemeleri gerekiyordu. Christie, kocasına Teksas’a taşınmayı önerdi ve çift 2 bin 250 kilometreyi aşarak Teksas’a yerleşti. Burada, Çocuk Koruma Servisi’ne başvurup Levi’yi birlikte büyütme talebinde bulundular ve başarılı bir şekilde bebeği evlat edindiler.

Levi’ye doğumundan itibaren annelik yapan Christie, yaşadıklarını bir kitapta toplama planları yapıyor. Christie, “Odasına annesinin resimlerini koyacağım ve annesini görünür kılacağım. Ayrıca, annesinin hikayesini bir kitapta paylaşacağım çünkü ben de bana böyle yapılmasını isterdim” dedi.

Christie’nin bu dokunaklı kararı, hem kendi geçmişinden gelen empatisi hem de Levi’ye sunmak istediği sevgiyle dolu bir geleceği temsil ediyor. Bu güçlü hikaye, gerçek bir sevgi ve fedakarlığın örneğini sunarak, aile olmanın ve çocuğa verdiği değerlerin ne denli önemli olduğunu gözler önüne seriyor.