Kongre Baskınında Trump'a Kısmi Dokunulmazlık

Amerika Birleşik Devletleri Yüksek Mahkemesi, eski Başkan Donald Trump'ın, 6 Ocak Kongre baskını ve 2020 Başkanlık seçimlerine müdahale iddialarıyla ilgili davada, "bazı konularda dokunulmazlık" olduğuna hükmetti.

Amerika Birleşik Devletleri Yüksek Mahkemesi, eski Başkan Donald Trump'a yönelik önemli bir karar aldı. Mahkeme, Trump'ın 6 Ocak Kongre baskını ve 2020 Başkanlık seçimlerine müdahale iddialarıyla ilgili davada, "bazı konularda dokunulmazlık" olduğuna hükmetti. Yargıçlar, Trump'ın görev süresi boyunca gerçekleştirdiği resmi eylemler nedeniyle yargı dokunulmazlığına sahip olduğunu ancak özel eylemleri için bu dokunulmazlığın geçerli olmadığına karar verdi.

Bu karar, ABD başkanlarının yargı dokunulmazlığı konusunda bir ilk olma özelliği taşıyor. Yargıç Brett Kavanaugh, kararın ABD başkanlığı ve ülkenin geleceği için büyük sonuçlar doğurabileceğini belirtti.

Mahkeme kararı, davanın alt mahkemeye geri gönderilmesini ve dolayısıyla davanın Kasım ayındaki başkanlık seçimlerinden sonra görüşülmeye devam edilmesini sağladı. Trump, şu anda federal seçimlere müdahale suçlamalarıyla karşı karşıya ve 2020 seçim sonuçlarını değiştirmeye çalışmakla suçlanıyor.