Kral Charles'ın, ölen vatandaşların mal varlığına el koyduğu ortaya çıktı: Kendi mirasına aktardı

İngiltere Kralı Charles'ın ölen vatandaşlarının mal varlıklarından gizlice yararlandığı ortaya çıktı. Feodal dönemlere dayanan eski sistem sayesinde Kral Charles, on milyonlarca sterlin kazanç sağladı. 


The Guardian’da yazan habere göre, İngiltere Kralı Charles’ın ülkesinin kuzeybatısındaki insanların ölümlerinden kazanç sağladığı ortaya çıktı. Charles’ın ölen insanların varlıklarının gizlice kullanarak emlak imparatorluğunu geliştirmek için kullandığı öğrenildi. 

Kral Charles’ın büyük karlar elde ettiği arazi ve emlak mülkü olan Lancaster Dükalığı, feodal dönemden kalan eski bir sistem sayesinde milyonlarca sterlin kar elde etti. Sisteme göre vasiyeti ya da bilinen bir yakını olmadan hayatını kaybeden kişilere ait tüm varlıklar dükalığın hazinesine giriyor. 

DÜKALIĞA AİT MÜLKLERDE KULLANILIYOR

"Bona vacantia" adı verilen sistemde alınan mal varlıklarının yardım kurumlarına bağışlandığı söylenilse de gerçekte öyle olmadığı tespit edildi. Guardin dükalık tarafından toplanan mal varlıklarının küçük bir kısmının yardım kurumlarına bağışlandığını gösteren belgelere ulaştı. Buna göre, toplanan mal varlıklarının, kar amacıyla kiralanan mülklerin yenilenmesi için kullanıldığı belirtildi. 

BUCKİNGHAM SARAYI YORUM YAPMAYI REDDETTİ

Ortaya çıkan belgeler nedeniyle tepkilerin artmasının ardından Buckingham Sarayı, konu ile ilgili yorum yapmayı reddetti. Lancaster Dükalığı sözcüsü ise annesinin ölümünün ardından Kral Charles’ın, gelecek nesillerin korunması ve muhafaza edilmesi amacıyla binaların restorasyonu için bu paraların kullanımına onay verdiğini açıkladı.