Los Angeles'taki Devlet Okullarında Telefon Yasağı!

Amerika Birleşik Devletleri'nin California eyaletinde yer alan Los Angeles kentinde bulunan devlet okullarında öğrencilerin cep telefonu ve sosyal medya kullanımı yasaklanacak.

Amerika Birleşik Devletleri’nin California eyaletinde yer alan Los Angeles kentindeki devlet okullarında öğrencilerin cep telefonu ve sosyal medya kullanımı yasaklanacak.

Los Angeles Unified School District Yönetim Kurulu, öğrencilerin eğitim öğretim saatlerinde cep telefonu ve sosyal medya platformlarını kullanmalarını yasaklayan kararı onayladı.

Ocak 2025'te Yürürlüğe Girecek

Karara göre, 120 gün içerisinde bir plan hazırlanacak ve Ocak 2025 itibarıyla uygulama yürürlüğe girecek. Yasak, ülkenin en büyük ikinci okul bölgesi olan Los Angeles'ta 429 binden fazla öğrenciyi kapsayacak.

Los Angeles Unified School District Yönetim Kurulu üyesi Nick Melvoin, "Burada öncü olacağımızı düşünüyorum ve bunun sonucunda öğrenciler, tüm şehir ve ülke bundan faydalanacak," şeklinde konuştu. Bu adımla sınıfta dikkat dağınıklığının engellenmesi ve öğrencilerin ruh sağlığının korunması amaçlanıyor.

Validen Güçlü Destek

California Valisi Gavin Newsom, eyalet genelindeki okullarda cep telefonu kullanımının kısıtlanmasına yönelik çabaları desteklediğini ifade etti. Newsom, sosyal medyanın gençlerin ruh sağlığına zarar verdiğini belirtti.