Meta'ya çocuk istismarı iddiası: ABD'de dava açıldı

Amerika Birleşik Devletleri'nde, Facebook ve Instagram algoritmalarının reşit olmayanlara cinsel içerik önerdiği iddiasıyla Meta aleyhine dava açıldı. Facebook ve Instagram kullanan 100 bin çocuğun her gün çevrimiçi cinsel istismara maruz kaldığı belirtildi.

Amerika Birleşik Devletleri'nde 5 Aralık 2023'te, Facebook ve Instagram algoritmalarının reşit olmayanlara cinsel içerik önerdiği iddiasıyla Meta aleyhine dava açılmıştı. 

Üst düzey bir Meta çalışanının, geçtiğimiz yılın sonlarında ABD Kongresi’nde kendi kızının Instagram üzerinden nasıl tacize uğradığını anlattığı olayda Meta'nın şirket içi belgeleri kamuya açıldı. Savcılık, Meta'yı yetişkinlerin çocukları bulmasına ve mesaj göndermesine olanak sağlamakla suçladı.

Kamuya açıklanan şirket içi belgelere göre, Facebook ve Instagram kullanan 100 bin çocuğun her gün çevrimiçi cinsel istismara maruz kaldığı ortaya çıktı.

Eyalet Başsavcısı Raúl Torrez, Meta’yı, yetişkinlerin çocukları bulmasına ve mesajlaşmasına olanak tanımakla suçladı. Şirket ise savcılığın iddialarını reddetti.