Microsoft, Yüzlerce Çalışanını İşten Çıkarıyor!

Amerika Birleşik Devletleri merkezli çok uluslu teknoloji şirketi Microsoft, Xbox oyun biriminde 650 çalışanın işine son vereceğini duyurdu.

Amerika Birleşik Devletleri merkezli çok uluslu teknoloji şirketi Microsoft, Xbox oyun biriminde 650 çalışanın işine son vereceğini duyurdu. Bu, şirketin 2024 yılı içerisindeki üçüncü büyük işten çıkarma dalgası olarak dikkat çekiyor.

İşten çıkarmalar, Microsoft'un 69 milyar USD değerindeki Activision Blizzard satın almasının ardından maliyetleri düşürme çabalarının bir parçası olarak değerlendiriliyor.

Microsoft Gaming CEO'su Phil Spencer, çalışanlara gönderdiği bir notta, kesintilerin "çoğunlukla kurumsal ve destekleyici fonksiyonları" etkileyen bir düzenleme olduğunu belirtti.

Spencer, bu değişikliklerin hiç bir stüdyonun kapanmasına veya oyunların iptal edilmesine neden olmayacağını vurguladı. Ayrıca, bu düzenlemenin Microsoft Gaming'in "uzun vadeli başarı için işleri organize etmeye" hizmet edeceğini ifade etti.

2000 Çalışan İşten Çıkarılmıştı

Bu yılın başlarında, Ocak ayında Microsoft, hem Xbox hem de Activision Blizzard'da yaklaşık 2,000 çalışanını işten çıkarmıştı. Bu, Microsoft Gaming iş gücünün %8'ine denk geliyor. Ardından, Mayıs ayında Alpha Dog ve Tango Gameworks gibi birkaç stüdyonun kapatılmasıyla ilgili kararlar alınmıştı.