Milton Kasırgası'nda direğe bağlı şekilde terkedilmişti: Köpeğe 'Trooper' adı verildi

Florida'da Hurrican Milton öncesi direğe bağlı bulunan köpek, Tallahassee'deki bir kurtarma tesisinde güvene alındı ve yeni ismi "Trooper" oldu. Kurtarma ekibi, köpeğin yaşadığı zorlukları ve terk edilmenin kabul edilemezliğini vurguladı.

Florida’da Hurrican Milton öncesinde bir otoyolda direğe bağlı olarak bulunan köpek, Florida Karayolu Devriyesi (FHP) tarafından kurtarıldı. Tampa yakınlarındaki Interstate 75’te, beline kadar suya batmış halde bulunan köpek, devriye görevlisi tarafından fark edildi. Görevli, köpeğe yaklaşarak onu sakinleştirmeye çalıştı. 

Kurtarma işleminin ardından, FHP, Floridalılara tahliye sırasında evcil hayvanlarını terk etmemeleri konusunda çağrıda bulundu. Leon County Humane Society, köpeğin güvende olduğunu ve FHP’nin yardım etmemiş olsaydı hayatta kalamayacağını belirtti. Ayrıca, köpeğin yeni adı "Trooper" olarak açıklandı. 

Tesis, köpeğin stresli olduğunu ve rahatlaması için zaman gerektiğini duyurdu. Trooper'ın geçmiş hayatının ne olduğu belirsiz, bu yüzden tesiste dikkatli bir rehabilitasyon sürecine tabi tutulacak. 

KÖPEĞİN YENİ İSMİ VE ANLAMI

Leon County Humane Society, köpeğe "Trooper" adının verilmesinin, kurtaranların onuruna olduğunu ifade etti. 

KÖPEĞİ BENİMSEMEK İÇİN SABIR GEREKİYOR

Tesis, Trooper için birçok evlat edinme talebi aldığını ancak köpeğin rehabilitasyonu tamamlanmadan başvuru kabul etmeyeceklerini duyurdu.