Milyonlarca Kişiyi Etkileyen Beryl Kasırgası'nda Can Kayıpları Artıyor!

Amerika Birleşik Devletleri'nin Teksas eyaletini vuran Beryl Kasırgası büyük yıkıma yol açtı. Kasırgada toplamda 17 kişi hayatını kaybederken yaklaşık 2,7 milyon ev ve iş yeri elektriksiz kaldı.

Amerika Birleşik Devletleri'nin Teksas eyaletini vuran Beryl Kasırgası büyük yıkıma yol açtı. Karayipler'den Meksika'nın Yucatan Yarımadası'na kadar etkisini sürdüren kasırga, Teksas'ta altı kişinin hayatını kaybetmesine ve yaklaşık 2,7 milyon ev ve iş yerinin elektriksiz kalmasına neden oldu.

Yardım Çağrıları Dinmiyor!

Kasırga nedeniyle 2,7 milyon ev ve iş yeri elektriksiz kalırken, Teksas'ı vuran şiddetli fırtına ve yağış, ağaçları ve elektrik hatlarını devirdi, yolları kapadı ve bazı bölgeleri sular altında bıraktı. Houston Belediye Başkanı John Whitmire, sel sularının Houston'ın büyük bölümünde 25 santimetreyi aştığını belirterek, "Houston'ın her yerinden yardım çağrısı alıyoruz" dedi.

Beryl Kasırgası nedeniyle eyalet genelinde bin 300 uçuş iptal edildi. Kasırganın Teksas'ın ardından Oklahoma, Arkansas ve Missouri'yi vurması bekleniyor.

Can Kaybı 17’ye Yükseldi

Daha önce Grenada, Kuzey Venezuela, St Vincent ve Grenadinler ile Jamaika'da da can kaybına yol açan Beryl Kasırgası'nda toplam ölü sayısı, Teksas'taki altı can kaybıyla birlikte 17'ye yükseldi.