NEF Flarmoni Orkestrası, Tasavvuf Musikisi İle Carnegie Hall Sahnesinde!

Amerika Birleşik Devletleri'nin New York kentinde bulunan Carnegie Hall'de, NEF Vakfı tarafından kurulan NEF Flarmoni Orkestrası, "Sound of Oneness" (Birliğin Sesi) adlı konseriyle müzikseverleri tasavvuf musikisinin derinliklerine davet etti. ABDPost New York Temsilcisi Özlem Özgüt Yörekli, konseri takipçilerimiz için kaydetti.

Amerika Birleşik Devletleri'nin New York kentinde bulunan Carnegie Hall’de, NEF Vakfı tarafından kurulan NEF Flarmoni Orkestrası, "Sound of Oneness" (Birliğin Sesi) adlı konseriyle müzikseverleri tasavvuf musikisinin derinliklerine davet etti. ABDPost New York Temsilcisi Özlem Özgüt Yörekli, konseri takipçilerimiz için kaydetti.

Dünyanın en prestijli salonlarından biri olan Carnegie Hall’de gerçekleştirilen konserde orkestrayı Şef Orhan Şallıel yönetti.  

Şef Orhan Şallıel’in yönetimindeki orkestra, son dönem Osmanlı sufilerinden Kenan Rifai (Hz.)’nin eserlerini seslendirdi. Şallıel, bu özel gece için "20. yüzyılının ilk çeyreğinde İstanbul'da ortaya çıkmış olan bu eserler, günümüzde Neo Barok stilini müjdeleyebilecek nitelikte" ve Türk musiki geleneğine, türünün sınırlarını yenilikçi bir yorumla geliştiren çağdaş bir bakış açısı sunuyor." dedi 

Konserde solist olarak sahne alan Tasavvuf Musikisi Sanatçısı Emre Ömürlü, Opera Sanatçısı Serkan Kocadere ve Tasavvuf Musikisinin Temsilcisi olan Devlet Sanatçısı Ahmet Özhan, izleyicilerden büyük ilgi gördü.

Tasavvuf Musikisi Sanatçısı Emre Ömürlü

Opera Sanatçısı Serkan Kocadere

Tasavvuf Musikisinin Temsilcisi olan Devlet Sanatçısı Ahmet Özhan

Özellikle 74 yaşındaki Ahmet Özhan’ın, ilerleyen yaşına rağmen ses renginden bir şey kaybetmemesi, dinleyiciler üzerinde derin bir etki bıraktı. Konserin sonunda sanatçılar, dakikalarca ayakta alkışlandı.

NEF Flarmoni Orkestrası’nın bu özel konseri, tasavvuf musikisinin derinliklerine bir yolculuk sunarak, dinleyicilere unutulmaz bir deneyim yaşattı.