New Jersey'de Ücret Krizi: Şoför ve Yolcu Arasında Tansiyon Yükseldi!

Amerika Birleşik Devletleri'nin New Jersey eyaletinde bulunan Transit 190 numaralı Passaic County - Clifton Express hattında, bir yolcunun otobüs ücreti için 4 dolar eksiği olması, yolcu ve şoför arasında gerginliğe yol açtı.  ABDPost New York Temsilcisi Özlem Özgüt Yörekli o anları kameralara aldı.

Amerika Birleşik Devletleri’nin New Jersey eyaletinde bulunan Transit 190 numaralı Passaic County - Clifton Express hattında, bir yolcunun otobüs ücreti için 4 dolar eksiği olması, yolcu ve şoför arasında gerginliğe yol açtı.  ABDPost New York Temsilcisi Özlem Özgüt Yörekli o anları kameralara aldı.

Olay, akşam saatlerinde gerçekleşti ve yolcu, parası yetmediği için otobüse alınmadı. Bu durum, otobüsün hareket etmesini bekleyen diğer yolcuların da yarım saatten fazla beklemesine neden oldu.

Polis Ekipleri Olay Yerine Geldi

Bekletilen sürenin uzaması üzerine başka bir yolcu, parası yetmeyen yolcunun ücretini ödemek istedi; ancak şoför bu teklifi geri çevirdi ve “Bu benim işim, bana öğretmeyin!” diyerek tepki gösterdi. Olayın ardından, kuyruk otobüsün kapasitesinin üzerinde yolcu alacak kadar uzadı. Olayın giderek uzaması ile polis ekipleri de olay yerine geldi.

Türkiye’de benzer durumlarda yaşananların aksine, New Jersey’deki yolcular olay karşısında sakin kalmayı başardı. 

Ayrıca, New Jersey’deki toplu taşıma sisteminin yolcu memnuniyetine verdiği önem ve otobüs şoförlerinin genel olarak yolcularla olan iletişimleri sık sık övgüyle karşılanıyor. Ancak bu olayda, şoförün yolculara karşı gösterdiği ilgisizlik dikkat çekti. Otobüsten inen yolcuların şoföre teşekkür etmesine rağmen, şoförün bu jestlere yanıt vermemesi dikkatlerden kaçmadı.