New York Belediye Başkanı Eric Adams'a 'Türkevi' soruşturması!

Amerika Birleşik Devletleri'nde, elektronik cihazlarına el koyulan New York Belediye Başkanı Eric Adams'ın soruşturmasında yeni detaylar ortaya çıktı.

Amerika Birleşik Devletleri'nde, usulsüz bağış topladığı iddiasıyla elektronik cihazlarına el koyulan New York Belediye Başkanı Eric Adams'ın soruşturmasında yeni detaylar ortaya çıktı.

Federal yetkililer,  Adams'ın Türkiye tarafından Manhattan'da inşa ettirilen Türkevi'nin işlemlerini hızlandırmaya çalıştığını tespit etti.

FBI, Eric Adams'a ait üç cep telefonu ve iki tablet bilgisayara el koymuştu. Adams’ın el konulan cihazlarında bulunan mesajlaşmalar arasında, o dönem Brooklyn İlçe Başkanı olan Adams'ın, Türkiye'nin New York Başkonsolosu Reyhan Özgür ve o dönem New York İtfaiyesi'nin başında bulunan Daniel Nigro'yla Eylül 2021'de yaptığı görüşmelerin yer aldığı iddia edildi. 

İddiaya göre, Başkonsolos Reyhan Özgür 5 Eylül 2021'de Adams'a mesaj atarak, Türkevi'nin inşaatının tamamlandığını ancak açılışın yapılabilmesi için itfaiyeden kullanım ruhsatı alınması gerektiğini söyledi.

Adams'ın, bu mesaj üzerine Nigro'ya ulaştığı ve konuyla ilgilenmesini talep ettiği öne sürüldü. New York İtfaiyesi'nin başındaki Daniel Nigro'nun ise 10 Eylül'de Adams'a geri dönüş yaparak ruhsat onayının 13 Eylül'de hazır olacağını söylediği iddia edildi.

Soruşturmada, Adams'ın seçim kampanyası sürecinde Türk hükümetinden ve ABD'de Türklerin işlettiği firmalardan sahte bağışçılar aracılığıyla para alıp almadığı da inceleniyor.