New York'taki Büyük Yangın;"Her Şey Yok Oldu!"

Amerika Birleşik Devletleri New York eyaleti Queens'te çıkan büyük yangında 11 itfaiyeci de dahil olmak üzere 14 kişinin yaralandı, çok sayıda bina hasar gördü ve düzinelerce insan evinden oldu.

Yetkililer, cumartesi öğleden sonra Queens'te çıkan büyük yangında 11 itfaiyeci de dahil olmak üzere 14 kişinin yaralandığını, çok sayıda binanın hasar gördüğünü ve düzinelerce sakinin evlerinden olduğunu söyledi. 

Fire Department of the City of New York (FDNY) yetkililerine göre yangın saat 16:00'dan hemen sonra Queens Village'daki 88-21 Francis Lewis Bulvarı'ndaki iki katlı bir konutta başladı ve kısa sürede beş alarma geçerek yedi binaya yayıldı. Yetkililer, 200'den fazla itfaiyeci, sağlık görevlisi ve sağlık görevlisinin müdahale ettiği yangının yaklaşık iki saat içinde kontrol altına alındığını söyledi.

FDNY Birinci Başkan Yardımcısı Joseph Pfeifer, "Bu çok şiddetli bir yangındı ve yedi binaya, arka tarafa ve garaj alanına yayıldı" dedi. FDNY EMS Yardımcı Şef Yardımcısı Grace Cacciola, yaralılar arasında 11 itfaiyeci ve üç sivilin de bulunduğunu, hepsinin hafif yaralandığını söyledi.

Francis Lewis Bulvarı'nın arkasındaki, sakinlerin araçlarını park ettiği bir sokakta da en az üç araç tamamen yandı. Francis Lewis Bulvarı'nda yaşayan 17 yaşındaki Tasmim Abib, yangının komşusunda başladığını, daha sonra kendi evlerine sıçradığını söyledi.

Abib, "O kadar büyük bir yangındı ki evimizin içine kadar girdi. İçeri girip kedilerimi kurtarayım' diye ağlıyordum. 'Hayır, içeri girme' dediler. Orada hiçbir şey kalmadı. Her şey yok oldu" dedi. Yangının nedeni araştırılıyor.