Ödül Konuşmasında İsrail'i Eleştirdi: İşten Çıkartıldı!

Amerika Birleşik Devletleri'nin New York kentinde görev yapan bir hemşire, şefkat ödülü aldığı törende yaptığı konuşmada İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarını "soykırım" olarak nitelendirdiği gerekçesiyle işten çıkartıldı.

Amerika Birleşik Devletleri’nin New York kentinde görev yapan Filistin kökenli bir kadın doğum hemşiresi, NYU Langone Tıp Merkezi tarafından verilen şefkat ödülüne layık görüldü. Hemşire ödülünü aldığı sırada yaptığı konuşmada, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarını "soykırım" olarak nitelendirdiği için işten çıkarıldı. 

Hesen Jabr adlı hemşire, ödül töreninde duygusal bir konuşma yaparak, "Gazze'de yaşanan soykırımda ülkemin kadınlarının hayal bile edilemeyecek kayıplar verdiğini görmek bana acı veriyor." ifadesini kullandı.

Ancak Jabr'ın bu sözleri, hastane yönetimi tarafından uygun bulunmadı. Hemşirenin daha önce işyerinde "bölücü ve suçlayıcı görüşlerini" ifade etmemesi konusunda uyarıldığı belirtildi. Bu sebeple, NYU Langone Tıp Merkezi yönetimi, Jabr'ı işten çıkarma kararı aldı.

Hastane yönetimi konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada, iş yerindeki politikaların ve iş ahlakının önemine vurgu yaparak, çalışanların topluluk içindeki uyumunu ve saygıyı korumak için çaba gösterdiklerini ifade etti.