Oklahoma'da İncil ve On Emir Eğitim Programına Dahil Ediliyor!

Amerika Birleşik Devletleri'nin Oklahoma eyaletinde eğitim sisteminde köklü bir değişiklik yapılarak tüm devlet okullarında İncil ve On Emir'in müfredata dahil edilmesi talimatı verildi.

Amerika Birleşik Devletleri’nin Oklahoma eyaletinde eğitim sisteminde köklü bir değişiklik yapılarak tüm devlet okullarında İncil ve On Emir'in müfredata dahil edilmesi talimatı verildi. Eğitim Kurulu Başkanı Ryan Walters, her sınıfta bir İncil bulunmasını ve öğretmenlerin derslerinde İncil'den alıntılar yapmasını istedi. Walters, İncil'in Amerika'nın doğuşunda ve Anayasa'nı şekillendirilmesinde önemli bir rol oynadığını savunarak, "İncil, vazgeçilmez bir tarihi ve kültürel mihenk taşıdır" dedi.

Eğitimde Tarihi ve Kültürel Vurgular

Walters, bu adımın öğrencilerin ülkenin temel değerlerini ve tarihi bağlamını kavramalarını sağlamak için önemli olduğunu ifade etti. Louisiana Valisi Jeff Landry de benzer bir adım atarak, sınıflara On Emir'in yazılı olduğu posterlerin asılmasını zorunlu kılan bir yasayı yürürlüğe koymuştu.

Tepkiler ve Yasal Mücadele

Amerikan Sivil Özgürlükler Birliği (ACLU) ve diğer bazı kuruluşlar, bu yasaların çocukların eşit eğitim almasını engellediğini ve farklı inançlardan öğrencilerin okullarda güvende hissetmemesine yol açacağını belirterek yasal mücadele başlatacaklarını duyurdu.Bu karar, eğitimde dini içeriklerin yer alması konusundaki tartışmaları alevlendirdi.