Papazı intihara götüren internet paylaşımı!

Amerika Birleşik Devletleri, First Baptist Kilisesi'nde papazlık yapan ve aynı zamanda Alabama Belediye Başkanlığı görevini yürüten Bubba Copeland, bir web sitesinde kadın kıyafeti giydiği fotoğrafların paylaşılmasının ardından hayatına son verdi.

Amerika Birleşik Devletleri, First Baptist Kilisesi’nde papazlık yapan ve aynı zamanda Alabama Belediye Başkanlığı görevini yürüten Bubba Copeland, bir web sitesinde kadın kıyafeti giydiği fotoğrafların paylaşılmasının ardından hayatına son verdi.

Ölümü, bir haber sitesinin, kadın kıyafetleri giydiği ve makyaj yaptığı fotoğraflarını yayınlamasından iki gün sonra gerçekleşti ve aynı gün site, Copeland ile ilgili bir makale yayınladı. 

Haber sitesinin paylaştığı makaleye göre, Bubba Copeland, aslında bir kadındı ve kız çocuklarının fotoğraflarını, bilgileri dışında internette yayınlıyordu.

Makalede, Copeland'ın Brittini Blaire Summerlin takma adı altında işlettiği çeşitli sosyal medya hesaplarından görüntüler bulunuyordu. Hesaplardan alınan ekran görüntüsünde Brittini, cinsiyet değiştirmiş bir kız olarak tanımlanıyordu.

Söz konusu makalede, Copeland'ın hesapları kendisinin işlettiği ve fotoğraflarda yer alan kişinin kendisi olduğu ancak hesapların yalnızca stresten kurtulmak için bir hobi olarak yapıldığı yer aldı ve bunun Copeland tarafından doğrulandığı ifade edildi. Makalede ayrıca Copeland'ın röportajın ardından hesapları sildiği belirtildi. Copeland’in, ailesi ve papazlık görevi nedeniyle haber sitesinden, söz konusu hesapların ekran görüntülerinin kamuyla paylaşılmaması talebini ilettiği bildirildi. Ancak bu talep reddedildi. 

Kilisede Açıklama Yaptı

Makalenin yayınlanmasının ardından Copeland, ibadet sırasında cemaatine seslendi ve bir internet saldırısının hedefi olduğundan bahsetti. 

Kilisede yapmış olduğu konuşmayı, Kilisenin YouTube kanalında paylaşılan Copeland, fotoğrafları tamamen mizah amaçlı ve ev içinde, mahrem alanda çektiğini, farklı bir amaç taşımadığını belirtti. Konuşmasının devamında, “Çünkü yakışıklı bir erkek ya da güzel bir kadın olmadığımı biliyorum” ifadelerini kullandı.

"Özel hayatımın kamuya açık hale gelmesinden kaynaklanan bu utanç verici durumdan dolayı herkesten özür dilerim. Bu hayatımın değişmesine neden olmayacak. Bu, aileme, şehrime, kiliseme hizmet etmeye olan bağlılığımdan beni vazgeçirmeyecek. Tamamen mizah amaçlı çekilen görüntülerin, amacından saptırıldığını düşünüyorum. Sonuç olarak ailemi seviyorum. Ailemi düşürdüğüm bu durumdan dolayı özür dilerim" dedi.

49 yaşındaki Copeland, yayınlanan görüntülerden iki gün sonra intihar etmiş şekilde bulundu.