Parti Kabusu! "Çığlıkları kafamdan çıkaramıyorum!"

Amerika Birleşik Devletleri New York eyaleti Manhattan bölgesi Jackson ve Water Caddesi'ndeki bir parkta sarhoş olduğu iddia edilen sürücü 9 kişiyi ezdi. En az 3 kişinin hayatını keybettiği olayda bir gördü yanığı, "Çığlıkları kafamdan çıkaramıyorum" diye konuştu.

Polis ve emniyet kaynakları, sarhoş bir sürücünün perşembe günü Lower East Side'da 4 Temmuz'u kutlayan dokuz kişiyi ezerek üç kişiyi öldürdüğünü söyledi. Kaynaklar, kurbanlar arasında bir anne ve iki küçük çocuğunun da bulunduğunu, iki kadın ve bir erkeğin yaralarına yenik düştüğünü belirtti. The Post'a konuşan sarsılmış bir görgü tanığı, "Çığlıkları kafamdan atamıyorum" dedi.

Polis muhabirlerine yaptığı açıklamada, olay olayın saat 21.00 civarında Water Caddesi ile Jackson Caddesi köşesinde meydana geldi. Corlears Hook Park'ta çok sayıda ailenin bulunduğu sırada hız yapan gri bir Ford F-150 Water Street ve Jackson Street kavşağından geçerek kaldırımı aştı ve yeşil alana girdi.

Karısı ve yengesiyle parkta bulunan mahalle sakinlerinden biri, mağdurların beyzbol sahasının tribünlerinin yakınında mangal keyfi yaptıklarını söyledi.

Ortalama 2 bin 200 kilogram ağırlığındaki kamyonet, ilk müdahale ekipleri olay yerine ulaştığında dört yaralının üzerinde duruyordu. Ekipler, hava yastıkları, kriko ve destek kullanarak yaralıları kurtardı.

FDNY Şefi Michael Myers, dördünün hayata tutunduğunu ve üçünün de ciddi durumda olduğunu söyledi. İkisi hafif yaralı olarak tedavi edildi. Olay yerinde 41 yaşındaki bir kadın da dahil olmak üzere iki kişi öldü. Üçüncü kurban hastanede yaralarına yenik düştü.

Polis memurları sürücüde alkol kokusu aldıklarını belirterek, "Alkolün bu olayda rol oynamış olabileceğine inanıyoruz" dediler.  Güvenlik kamerası görüntüleri, kamyonun kavşakta yavaşlama belirtisi göstermeden hızla caddede ilerlediğini gösteriyor. ABC 7'nin elde ettiği videoda, aracın kaldırıma çarpıp çite çarptığı, ancak bunun hız yapan aracı durdurmaya yetmediği, havaya kıvılcımlar saçıldığı ve ailenin üzerine doğru fırladığı görülüyor. Olayla ilgili geniş çaplı soruşturma sürüyor.