Pet Şişe ve Damacanalarda Korkunç Risk: Diyabet Riskini Artırıyor!

Amerika Birleşik Devletleri'nin Ohio eyaletinde yapılan son araştırmalarda, plastik kullanımının tip 2 diyabet riskini artırdığı tespit edildi.

Amerika Birleşik Devletleri'nin Ohio eyaletinde yapılan son araştırmalarda, plastik kullanımının tip 2 diyabet riskini artırdığı tespit edildi. Araştırmacılar, özellikle saklama kaplarında ve plastik damacanalarda bulunan BPA maddesinin insülin direncini artırdığını belirtti.

Ohio eyaletinde gerçekleştirilen laboratuvar çalışması, deneklere Amerikan Çevre Ajansı'nın belirlediği güvenli miktarlarda BPA verilmesi sonucunda sadece dört gün içinde insülin direnci geliştiğini ortaya koydu. Bu bulgular, "Diyabet" adlı tıp dergisinde yayımlanan bir araştırma ile desteklendi ve plastik şişelerdeki BPA içeren mikroplastiklerin insan vücuduna girerek insülin metabolizmasını bozduğu vurgulandı.

Araştırmanın sonuçları, Amerikan Diyabet Birliği toplantısında da ele alınacak. Uzmanlar, plastik gıda kaplarında kullanılan BPA oranının sınırlandırılması çağrısında bulunurken, tüketicilere etiket okuma alışkanlığı edinmeleri ve zararlı kimyasallardan korunmak için cam şişe tercih etmeleri önerisinde bulundu.