Philadelphia Camisinin Dışında İnfaz

Amerika Birleşik Devletleri Pensilvanya eyaleti Philadelphia kentinde cami dışında bir adam 17 el ateş edilerek öldürüldü. Polis, olay yerinden yaya olarak kaçan ve daha sonra sedan bir araca binen şüpheliyi bulmak için vatandaşlardan yarım istedi.

Olay, salı günü saat 17.00 civarında, şehrin Kensington semtindeki Germantown Caddesi 15000. blokta meydana geldi. Polis, 43 yaşındaki bir adamın başka bir adamla birlikte namaza giderken silah sesleri duyulduğunu söyledi. Kensington'dan olaya tanık olan Ori Beckerman, "Birbiri ardına gelen dokuz tane çok yüksek ve hızlı gümleme sesi saydım. Telefonu kapatıp dışarı çıkıp ne olduğunu gördüm" dedi. Olayın güvenlik kamerası görüntüleri yayınlandı.

Philadelphia Polis Baş Müfettişi Scott Small güvenlik kamerası görüntülerini anlatırken, "Kurbanımızın namaz kılmak için bu camiye yürüdüğünü açıkça görebilirsiniz. Başka bir erkekle birlikte yürüyordu. Silahlı saldırganın kurbanın arkasından koştuğunu ve sadece birkaç adım öteden ateş etmeye başladığını görüyorsunuz" dedi. Small, olayda toplam 17 el ateş açıldığını söyledi.

ZAMAN ZAMAN NAMAZ KILIYORMUŞ

Camiden yapılan açıklamada, mağdurun zaman zaman camide namaz kıldığı bilgisinin yer aldığı belirtildi. Videoda, kurbanın otoparkta yere yığıldığı bildiriliyor. Polis, silahlı adamın daha sonra adamın üzerine dikilip infaz tarzında ateş etmeye devam ettiğini söylüyor.

Mağdur, kafasına ve gövdesine isabet eden çok sayıda kurşun yarası nedeniyle hayatını kaybetti. Şüphelinin en son yaya olarak kaçtığı ve ardından koyu renkli bir sedana atladığı görüldü. Olayla ilgili bilgi sahibi olanların 215-686-TIPS numaralı telefondan polisi aramaları isteniyor.