Rüya Gibi Evlerinde Kabusu Yaşıyorlar

Amerika Birleşik Devletleri New Hampshire eyaletinde bir aile severek satın alıp restore ettirdikleri 19. yüzyıldan kalma evlerinde kabusu yaşamaya başladı. Aile tam 37 kez polisi aradı ama dertlerine bir çare bulunamadı.

Robin Bach ve eşi, 8 ve 11 yaşlarındaki iki çocuklarını büyütmek için Concord'daki 19. yüzyıldan kalma rüya evlerini restore etmek için yıllarını harcadılar; ancak görkemli evlerinin arkasındaki ormanda yaşayan kampçılar yüzünden kabusu yaşamaya başladılar. Tam 37 kez polisi aramalarına rağmen sorunlarına çözüm bulamayan aile şimdi ne yapacaklarını düşünüyor.

2020'de pandemi sırasında satın aldıkları arka bahçelerindeki bir salıncak, yalnızca ön bahçede oynayacak olan korkmuş çocukları tarafından dokunulmadan duruyor. Bach Concord Monitor'a, "Arka bahçemi bile kullanamıyorum. Çocuklarım dışarı çıkamıyor. Çocuklarımın bağımsız olmalarını ve dışarı çıkıp oynamaktan rahat hissetmelerini istiyorum ama onlar bunu yapmıyorlar" dedi.

Evde geçirdikleri ilk yazlardan birinde, Bach'ın kocası daha önce ormanda çadırların yakınında gizlenirken gördükleri bir adamı arka bahçelerinde otururken buldu. Adamdan gitmesini istediğinde, davetsiz misafir onu vurmakla tehdit etti. Concord Monitor'a konuşan kadın, Bach'ın kendisine karşı uzaklaştırma kararı çıkarmasına kadar adamın birkaç kez geri döndüğünü ve polislerin onu küçük çocuklarının gözü önünde kelepçeleyerek götürdüğünü söyledi.

Başka bir olayda, oğluna çamaşır yıkamayı öğretirken, kamp alanından gelen, "Üzerimden çekilin, üzerimden çekilin" şeklindeki ürkütücü çığlıkları duydular ve bu da başka bir polis ihbarına yol açtı. 

Monitor'a konuşan Bach, mülkünün etrafına zincir bağlantılı çit yaptırmak için fiyat teklifi istediğinde, maliyetinin 50 bin dolar olacağını öğrenince hayal kırıklığına uğradığını söyledi. "Temizlemeyi göze alamam. Fiziksel olarak kendim yapamam," dedi evden görülebilen çöp hakkında.

Gazeteye göre , ilk taşındığında yalnızca bir veya iki çadırdan oluşan kamp, ​​New Hampshire'ın ülkedeki evsizlik oranındaki en büyük artışlardan birini yaşamasıyla birlikte yaklaşık yarım düzine çadıra ulaştı.

ABD Konut ve Şehircilik Bakanlığı'na göre, geçen yıl ABD'de yaklaşık 650 bin kişi kalıcı bir ikamet yerine sahip değildi. Bu sayı, 2022'ye göre yüzde 12'lik bir artışı temsil ediyor ve 2007'de izlemenin başlamasından bu yana en yüksek sayı.