Sevgilisini Öldürüp Müebbet Yedi: Cezaevinde Zengin Oldu!

Amerika Birleşik Devletleri'nin Arizona eyaletinde yaşayan ve 2008 yılında eski sevgilisi Travis Victor Alexander'ı vahşice öldürmesiyle gündeme gelen Jodi Ann Arias, müebbet hapis cezasına çarptırılmıştı. Arias, cezaevinde geçirdiği yıllarda sanatla yeniden hayata tutunarak adından söz ettirmeye başladı.

Amerika Birleşik Devletleri'nin Arizona eyaletinde yaşayan Jodi Ann Arias, 2008 yılında eski sevgilisi Travis Victor Alexander'ı vahşice öldürmesiyle gündeme gelmiş ve cinayetle ilgili olarak müebbet hapis cezasına çarptırılmıştı.

Ancak Arias, cezaevinde geçirdiği yıllarda sanatla yeniden hayata tutunarak adından söz ettirmeye başladı.

Cezaevindeki sanat atölyesinde geçirdiği zamanı sanata dönüştüren Arias'ın resim ve çizimlerinin internet üzerinden binlerce dolara satıldığı ortaya çıktı.

Bazı sanat eserlerinin 2,500 dolara kadar alıcı bulduğu belirtilen Arias, elde ettiği geliri bir kısmını bağışlarken bir kısmını da yasal masraflar ve temyiz süreci için ayırmayı planlıyor.

2008 yılında boğazını keserek ve tabancayla vurarak öldürdüğü Alexander'ı savunma amacıyla öldürdüğünü ileri süren Arias, cinayetin ardından uzun bir yargılama sürecinden geçmiş ve müebbet hapis cezasına çarptırılmıştı.

Şu anda şartlı tahliye imkanı olmayan Arias, sanat kariyerini ve elde ettiği geliri, geçmişte işlediği vahşi cinayetin gölgesinde devam ettirmek zorunda.