Sınır duvarı can alıyor!

Amerika Birleşik Devletleri'nde El Paso ve San Diego'daki hastanelere, sınır duvarına tırmanmaya çalışırken gerçekleşen yaralanmalar nedeniyle günde en az bir kişi geldiği açıklandı.

Amerika Birleşik Devletleri’nde Teksas ve Kaliforniya eyaletlerinin sınır şehirleri olan El Paso ve San Diego'daki hastanelere, sınır duvarına tırmanmaya çalışırken gerçekleşen yaralanmalar nedeniyle günde en az bir kişi geliyor. 

Sağlık yetkililerine göre yaklaşık 9 metre yüksekliğindeki sınır duvarına tırmanmaya çalışan yüzlerce göçmen, duvardan düşerek ciddi şekilde yaralanıyor.

Yaralanmalar arasında ayak bilekleri, ayaklar, bacak kemikleri ve daha ciddi omurga ve kafatası yaralanmalarının yer aldığı belirtildi.

Sağlık yetkilisi Dr. Susan McLean yaptığı açıklamada, düşmelerin genel nüfusta Covid-19'dan daha yüksek bir ölüm oranı taşıdığını söyledi. 2023 mali yılında sınırda yaklaşık 148 kişi hayatını kaybettiğini de açıkladı.

Geçen yıl ise sınırda düşme sonucu yaralanan 345 hastanın kendilerine başvurduğunu söyledi.

15 Milyar Dolara Mal Olmuştu

Joe Biden daha önce yaptığı bir açıklamada, yapımı için 15 milyar dolar harcanan bu yapıyı genişletmeye devam etmekten başka çareleri olmadığını söylemişti.