Cezaevi Fotoğrafları Ortaya Çıkan Timur Cihantimur'a Bakın Ne iş Verdiler!

Amerika Birleşik Devletleri'nin Massachusetts eyaletinde bulunan Boston kentinde tekrar hakim karşısına çıkacak Timur Cihantimur'un cezaevi fotoğrafları ortaya çıktı. Islah evinde kötü şartlar altığında kaldığı iddia edilen Cihantimur, bakın cezaevinde ne işler yapıyormuş!

Amerika Birleşik Devletleri’nin Massachusetts eyaletinde bulunan Boston kentinde tekrar hakim karşısına çıkacak Timur Cihantimur'un cezaevi fotoğrafları ortaya çıktı.

Timur Cihantimur, 1 Mart gecesi aracıyla aşırı hız yaparak Oğuz Murat Aci'na çarpmış ve bu kazada Aci'nin yaşamını yitirmesine, birkaç kişinin ise yaralanmasına sebep olmuştu.

Cihantimur'un annesi Eylem Tok ise kazadan sonra oğlunu önce Mısır'a, ardından Amerika Birleşik Devletleri'ne kaçırmıştı. Interpol aracılığıyla kırmızı bülten çıkartılarak aranan anne-oğul, Amerika Birleşik Devletleri'nde sürekli olarak yer değiştirerek izlerini kaybettirmeye çalışmıştı.

Boston'da Yakalanmışlardı!

Son durakları Boston olan Eylem Tok ve Timur Cihantimur'un, bölgede kiraladıkları evde yakalanmış ve 18 Haziran’da Boston'daki John Joseph Moakley United States Courthouse'da hakim karşısına çıkmışlardı.

18 Haziran’da yapılan Eylem Tok'un duruşması, avukatının gecikmesi sonucu saat beklenenden geç başlamıştı. 

Cinayet suçlamasıyla yargılanan Timur Cihantimur'un Amerikan vatandaşı olması sebebiyle, hakimler tarafından davasının ayrı bir süreçte ele alınacağı belirtilmişti.

Cihantimur’un avukatı, savunmasında olayın Amerika'daki yargı sisteminden bağımsız olduğunu vurgulamıştı. Duruşma, yaklaşık olarak saat 15:25'te sona erdi ve 20 Haziran tarihine ertelenmişti.

Eylem Tok'un duruşması ise daha önce planlandığı gibi 27 Haziran'a ertelenmişti.

Türkiye'de bu olaya geniş bir ilgi gösterilmesi, mahkeme heyetini şaşırtmış ve duruşma salonunda beklenenden fazla izleyici bulunduğu gözlemlenmişti.

Cezaevi Fotoğrafları Ortaya Çıktı

ABD'de davayı takip eden Gazeteci Emrullah Erdinç, Timur Cihantimur'un cezaevinde çekilmiş yeni görüntüsü paylaştı. Görselde; Timur Cihantimur'la ilgili bilgilere yer verildiği ve "federal suç" ifadesinin yer aldığı görüldü.

Erdinç, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Timur Cihantimur’un Connecticut eyaletinde reşit olmayan çocukların tutulduğu İslah evindeki dosyasında yazan bilgilere göre’ Cihantimur’un 14 Haziran 2024 getirildiği belirtiliyor. Yargılanması devam ettiği için hüküm kısmı boş bırakılmış durumda. Dosyada yaşının 16 olarak belirtilmesi nedeni 28 Haziran’da 17’sinde gün alacak olması. Yani bir hafta sonra Timur Cihantimur’un doğum günü. Yine dosyadaki bilgiye göre 'Federal Suç' ibaresi yer alıyor." ifadelerini kullandı.

Islah Evinde Kötü Şartlar Altında Kaldığı İddia Edildi

Sosyal medyada yayılan haberlere göre Cihantimur’un avukatları, çocuk tutuklular için rehabilitasyon cezaevinde kalan Timur Cihantimur'a ot yolma, yer ve tuvalet temizleme gibi işler yaptırıldığını öne sürdü.

Cihantimur’un avukatı, "Islah evinde çok kötü şartlar altında kalıyor. Bu çocuğun topluma kazandırılması lazım. Verilen görevleri yapmakta zorlanıyor. Kendisine zarar vermesinden korkuyoruz" ifadesini kullandı.

Cihantimur'un tahliye olmaması halinde yerinin değiştirilmesini de talep eden avukatların istekleri hakim tarafından reddedilmişti. Hakimlerin, Timur'un Türkiye'ye iadesi konusundaki kararının önümüzdeki süreçte belirleneceği bildirildi. Dava ile ilgili gelişmeleri takip etmeye devam edeceğiz.