Tom Hanks'den Mucize İlaç Uyarısı

Amerika Birleşik Devletleri'nde mucize ilaç iddiasıyla satılan bazı ürünlerde yapak zeka ile kendi görüntü ve sesinin kullanıldığını belirten ünlü oyuncu Tom Hanks, uyarılarda bulundu ve 'Dolandırılmayın' dedi.

Tom Hanks, hayranlarını, "mucize ilaçları" tanıtmak için kendi adını, benzerliğini ve sesini kullanan sahte reklamlar konusunda uyardı. Sosyal medya hesabından paylaşım yapan Hanks şirketlerin tüketicileri dolandırmak için yapay zeka kullandığını söyledi.

Hanks, "İnternette, mucizevi tedavileri ve harika ilaçları tanıtan, adımı, benzerliğimi ve sesimi sahte bir şekilde kullanan birden fazla reklam var. Bu reklamlar benim iznim olmadan, hileli bir şekilde ve yapay zeka aracılığıyla oluşturuldu" dedi.

Söz konusu gönderilerle, yapımlarla ve tedavilerle veya bu tedavileri öven sözcülerle hiçbir ilgisi olmadığını söyleyen Hanks, "Tip 2 diyabet hastasıyım ve tedavim konusunda sadece kurul onaylı doktorumla çalışıyorum. Aldatılmayın, dolandırılmayın, zor kazandığınız parayı kaybetmeyin" diye konuştu.

Hanks, daha önce de hayranlarını bir diş şirketi dolandırıcılığı konusunda uyarmış ve hayranlarına "dikkatli olun" demişti. O zamanlar Instagram'da "Benim yapay zeka versiyonumla bir diş planını tanıtan bir video var. Benim bununla hiçbir ilgim yok" yazmıştı.