Trump'ın Stratejisi Belli Oldu Artık Televizyonda

Amerika Birleşik Devletleri'nin eski başkanı Donald Trump'ın ekibi, Florida'nın Palm Beach bölgesinde eski başkan için özel bir reklam stratejisi uygulamaya koydu.

Amerika Birleşik Devletleri’nin eski başkanı Donald Trump’ın ekibi, Florida'nın Palm Beach bölgesinde eski başkan için özel bir reklam stratejisi uygulamaya koydu. Demokrat eğilimli bu bölgede, Trump’ın Mar-a-Lago konutunun yakınında yayımlanacak reklamlara on binlerce dolar harcandığı bildirildi.

Trump’ın kampanya ekibi, kanallarda yayımlanacak 15 saniyelik reklamlara yaklaşık 48 bin dolar yatırım yaptı. Bu harcamaların, Trump’ı ve bağışçılarını mutlu etmek amacıyla gerçekleştirildiği belirtiliyor. Palm Beach County, uzun yıllardır Demokrat bir bölge olarak biliniyor ve 2020 seçimlerinde bölge sakinlerinin yüzde 55’i Joe Biden’a oy vermişti. Ancak Trump’ın kampanya ekibinin bu reklamlara yatırım yapmasının, stratejik değil, daha çok kişisel tatmin ve bağışçıların memnuniyetini sağlama amacı taşıdığı ifade ediliyor.

Trump’ın kampanyası, geçmişte benzer bir stratejiyi Washington D.C.’de de uygulamıştı; o dönemde Demokratların kalesi olarak bilinen şehirde, Trump ve destekçilerinin görebilmesi için kablo kanallarında reklamlara 400 bin dolar harcamıştı.

Bu yeni reklam hamlesi, Trump’ın hem kişisel hem de finansal olarak nasıl bir strateji izlediğini gözler önüne sererken, Palm Beach’teki bağışçılarının da dikkatini çekmeye devam ediyor.