Trump'tan ABD'de Okuyan Öğrencilere 'Green Card' Müjdesi!

Amerika Birleşik Devletleri eski Başkanı Donald Trump, başkan seçilmesi halinde ABD üniversitelerinden mezun olan yabancı öğrencilere Green Card verileceğini açıkladı.

Amerika Birleşik Devletleri eski Başkanı Donald Trump, kasım ayındaki seçimlerde başkan seçilmesi halinde ABD üniversitelerinden mezun olan yabancı öğrencilere Green Card verilmesi gerektiğini açıkladı. Trump, bir podcast yayınında bu yöntemle ABD'ye "yetenekli insan getirmeyi" kolaylaştıracağını belirtti.

Sert göçmen karşıtı politikalarıyla tanınan Trump, ABD'deki üniversite mezunlarının ülkede kalma hakkını savundu ve bu hakların otomatik olarak yeşil kartla taçlandırılması gerektiğini ifade etti. Özellikle Harvard ve MIT gibi prestijli okullardan mezun olanların ABD'de kalmalarının önemine vurgu yaptı.

Green Card’ın, ABD'de süresiz olarak yaşama ve çalışma izni sağladığını belirten Trump, bu durumun ileriye dönük vatandaşlık başvuruları için de bir adım olduğunu dile getirdi.

Trump ayrıca, ABD’de kalmak isteyen ancak şartlar nedeniyle geri dönen yabancı mezunları da eleştirerek, bu kişilerin başka ülkelerde iş kurup büyük girişimlerde bulunduklarını ve binlerce insanı istihdam ettiklerini belirtti. "Bunları ABD'de yapabilirler" diyen Trump, bu tür fırsatların ülkenin ekonomik gelişimine katkı sağlayacağını savundu.

Geçmişte göçmenler konusunda sert açıklamalarıyla dikkat çeken Trump, tekrar seçilmesi halinde ABD tarihinin en büyük sınır dışı sürecini başlatacağı yönündeki sözlerini de yineledi.