Türk heykel takımı Amerika'ya davet edildi!

Amerika Birleşik Devletleri'nde düzenlenen 'World Snow Sculpture Championships' organizasyonunda geçen yıl üçüncü olan Türk heykel takımı, bu sene aynı organizasyon tarafından tekrar davet edildi.

Amerika Birleşik Devletleri’nde düzenlenen “World Snow Sculpture Championships” organizasyonunda geçen yıl üçüncü olan Türk heykel takımı, bu sene aynı organizasyon tarafından tekrar davet edildi.

Mimar Sinan Üniversitesi Heykel Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Bülent Çınar, Kocaeli Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Heykel Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ceyhun Konak ve Öğr Gör. Tayfun Konak’dan oluşan ekip, her yıl binlerce sanatseverin ilgiyle takip ettiği şampiyonada Türkiye’yi başarıyla temsil etmişlerdi.

Katıldıkları bu sanatsal etkinliklerle uluslararası farkındalığın önemini vurgulayan Doç. Dr. Ceyhun Konak, önümüzdeki dönemde özellikle Heykel Bölümü öğrencilerinin yurtdışı sempozyumlarında Türkiye’yi temsil etmeleri için çabalayacaklarını söyledi. 

Heykel alanında Dünya çapında birçok çalıştaya katılan Konak, bugüne kadar 3 kıtada 12 farklı ülkede eserler gerçekleştirdi. Ayrıca ABD’de almış oldukları ödülle üç ayrı kıtadan ödül almış sanatçı ünvanına da sahip oldular.