Türk jokey Gökhan Kocakaya artık ABD'de

2006 yılından bu yana Türkiye'de at binen jokey Gökhan Kocakaya, bundan sonraki kariyerini Amerika Birleşik Devletleri'nde sürdürecek.

2006 yılından bu yana Türkiye'de at binen jokey Gökhan Kocakaya, bundan sonraki kariyerini Amerika Birleşik Devletleri'nde sürdürecek.

2009 yılında Türk atçılığının en prestijli mücadelesi olan Gazi Koşusu'nu Miramis isimli safkanla kazanan Kocakaya, birbirinden önemli birçok koşudan zaferle ayrıldı. 

Son Yarış

Üst üste 5 yıldır en çok yarış kazanan jokey olma başarısını gösteren Kocakaya, 12 Kasım'da Veliefendi Hipodromu'nda son kez at bindi. 

Son yarış programının ardından düzenlenen veda töreninde duygu dolu anlar yaşayan Gökhan Kocakaya yaptığı açıklamada, "Büyük bir organizasyondu. Beklemiyordum. Duygusal bir atmosferdi çünkü her gün beraber olduğunuz insanlarla veda töreni gibiydi. İster istemez hasret ve özlem duyacağız” diyerek duygularını aktardı.

Türk jokeyleri adına elinden geleni yapacağını söyleyen Gökhan Kocakaya, "Artık gelebileceğim noktaya geldim. Çünkü son 5 yıldır zirvedeyiz. Fakat benim için artık kariyerimde daha iyi, güzel ve daha anlamlı bir dönemece girmem gerekiyordu. Umarım alttan gelen jenerasyon da farklı Avrupa ve Arap ülkelerinde boy gösterirler ve ülkemizi en iyi şekilde temsil ederler" diye konuştu.

"Rol Model Olacağım"

Bugün çıkıp Amerika'nın en büyük ve en güzel hipodromlarında at binebilmek,  hiçbir şeyin zor olmadığının kanıtıdır. Yeter ki istesinler. Ben yeni gelen jenerasyonun önlerinde bir rol model ve canlı bir örnek olarak duruyor olacağım” dedi.